– Med forsvaret fra i går hadde det ikke holdt med verdens beste målvakter! – ØIF Arendal

– Med forsvaret fra i går hadde det ikke holdt med verdens beste målvakter!

Det er en offensiv Sondre dagen derpå. Både han og Marinko er skuffet, veldig skuffet. Men de er også svært fattet. De tror gårsdagens tap, uansett hvor tungt det kjentes, kan brukes til å komme meget offensivt tilbake.

– La det være sagt med en gang. Vi skal vinne på hjemmebane. Og vi skal selvsagt vinne over Haslum. Den saken er det ingenting å snakke om, sier en ærlig Marinko.

Sondre Paulsen er enig og han kaster den tyngste ballen til eget forsvar.

– Jeg har fått med meg at det har vært kritikk til målvaktene i sosiale medier. Den er helt urimelig. I denne kampen kunne vi hatt verdens beste målvakten, det hadde ikke hjulpet. Her svikter vi som et kollektivt forsvar. Vi gjør jobben rett og slett umulig for målvaktene.

Og han er klar på at nettopp denne situasjon vil skape større motivasjon for å hjelpe kollegaene helt bak.

– Det sier seg selv. Vi ønsker først og fremst å vinne kamper. Så der ligger det motivasjon god nok. Men vi kan ikke lå de to der bak få slike opplevelser uten å gi dem tidenes beste forsvar allerede i Bækkelagskampen neste helg.

Marinko Kurtovic tror det ble for mye alvor og at en uheldig start på kampen kom til å prege hele oppgjøret.

For en klubb og et lag som har ambisjoner, så er det lett for at skuldrene blir litt høye når marginene går i mot. At alvoret og konsekvensene føles større. Det igjen kan påvirke spillegleden, smilene blir borte når alvoret tar over, forklarer han.

– Da kan det være destruktive tanker tynget av stundens alvor som gjør det vanskeligere å komme ordentlig inn i kampen igjen. Spesielt om dette treffer flere samtidig.

Saken fortsetter under reklamen for Bosvik

Bosvik sponsor ØIF Arendal

– Selvsagt skal vi takle dette også. Det er jo konsekvensene av å spille i en storklubb som ØIF Arendal. Selvsagt er det mer press når hallen er full, stemningen er høy og forventingene store. Det er forhold vi elsker å spille håndball under. Men det ble kanskje for mye alvor og for lite lek i går.

Marinko er tydelig på hvilken medisin som skal til nå.

– Vi kommer nok til å ha fokus på spilleglede, smil og kroppsspråk. Alt som ligger i uttrykket «attitude». For vi vet at på det håndballfaglige, der står vi fjellstøtt. Nå retter vi litt av fokuset også mot gleden det rent faktisk er å få lov til å spille håndball under gårsdagens rammer. I fantastiske Sparebanken Sør Amfi. Kanskje glemte vi litt det i går, undres han.

Gutta vil heller ikke undervurdere Haslums prestasjon.

– Haslum var gode. De hadde en dag hvor alle traff på alt. Fra enkeltmannsprestasjoner til samhandling og taktikk.

Og en ting synes Marinko de var spesielt gode til.

– Spillegleden og «attitude» på Haslumbenken var imponerende. Der vi fremstod alvorlige og litt preget av stundens alvor, var det lekent og offensivt på den andre benken.

De har mye å snakke om på neste trening. Forhåpentligvis alt annet enn en alvorsprat. For kommer det forløsende spillehumøret på plass. Da kommer ØIF Arendal til å fremstå i en helt annen versjon. Det garanteres!