– Jeg ble kjempeoverrasket … – ØIF Arendal

– Jeg ble kjempeoverrasket …

Han har vært i ØIF Arendal i fem år – nå er han klar for fem til. Men Josip Vidovic vet ikke helt om han kan kalle seg for arendalitt ennå …

Nylig ble det kjent at Josip Vidovic har signert en ny avtale med ØIF Arendal som strekker seg til 2025. Den populære kroatiske spilleren ble raskt trykket til supporternes bryst da han kom til klubben i 2014.
– Tja, jeg vet ikke om jeg kan kalle meg arendalitt. Det har blitt noen år, og jeg hadde aldri tenkt meg at jeg skulle bli her så lenga da jeg kom hit for første gang. Men jeg trives så godt, så da føles det riktig å skrive under en så lang avtale, smiler Josip.

Årets portrettfoto av Josip Vidovic.

Han kan se tilbake på tre seriegull og et cupgull med ØIF Arendal. Mange mener også at han er seriens beste midtback.

Josip var uforberedt på kontraktsforslaget som kom på bordet under forhandlingene, spesielt lengden på avtalen kom som et lite sjokk.
– Jeg ble kjempeoverrasket da tilbudet kom. Først syntes jeg det hørtes lenge ut, men da jeg fikk tenkt over det, så var det bare å gå for det. Jeg fant ingen grunnet til å avvise tilbudet etter å ha tenkt meg om, forklarer han.

At han valgte å signere, har både personlige og sportslige grunner.
– Jeg trives veldig godt i Arendal, og har fått mange venner her i byen. Det betyr mye for meg. I tillegg viser klubben god progresjon og har ambisjoner. Med alt det i tankene, så fant jeg ingen grunn til å si nei. Jeg er veldig glad for at klubben vil ha meg med, forteller han.

En av grunnene til at Josip Vidovic ikke ventet seg en så lang avtale, var skadeplagene sist sesong, der både hodeskade og beinbrudd dominerte. Beinbruddet gjorde at han mistet sluttspillet.
– At klubben vil ha meg så lenge, viser at de har tro på meg. Det var viktig for meg i prosessen, særlig med tanke på skadene sist sesong. Jeg hadde ikke trodd at tilbudet skulle komme så tidlig, men er veldig glad for det. Det er godt å være ferdig med og at det ikke ligger og lurer gjennom sesongen, forklarer Josip.

«Først syntes jeg det hørtes lenge ut, men da jeg fikk tenkt over det, så var det bare å gå for det»

Josip Vidovic

Nå er han klar for å kjempe om nye titler til ØIF Arendal. Han er optimist og tror ØIF vil blir svært vriene å hanskes med denne sesongen.
– Bredden i troppen er som aldri før. Det ser veldig lovende ut. Klarer vi å bygge oss opp, blir vi bare bedre og bedre. Vi skal bli vriene å slå, tror han.
Han holder Runar som en outsider.
– Elverum og Drammen er alltid gode. Drammen viser styrke med å hente norske profiler hjem, men jeg synes også Runar er sterke. Se opp for dem, påpeker den re-signerte ØIF Arendal-spilleren …