Josip Vidovic har signert for nye 3 sesonger! – ØIF Arendal

Josip Vidovic har signert for nye 3 sesonger!

Han er så jovial at han, til tross for sitt kroatiske pass, går på "kvoten" arendalitt. Han har på rekordtid blitt endel av klubbens DNA. Han har sjarmert både kollegaer på elitelaget og spillere/ledere i ØIF breddeavdeling. Han er noe av fundamentet som klubben ønsker å satse fremtiden på. Nå har Josip Vidovic signert for 3 nye sesonger.

– Først og fremst trives jeg veldig godt i Arendal. Både i byen med alle de flott menneskene jeg treffer her. Og i laget med alle mine hyggelige lagkamerater. Dessuten ønsker jeg å være endel av den offensive Champions League-satsningen som vi har startet på. Det blir spennende. Og det var lett å tenke langsiktig med klubben når de kom å spurte meg om kontraktsforlengelse.

Kontrakten Josip har signert er for 3 sesonger nye sesonger. Den sesongen vi går inn i, samt to påfølgende sesonger.

– Jeg synes at klubben er på riktig vei. Den utvikler seg og det føles helt riktig å bli med ØIF Arendal på den spennende reisen videre. De fleste spillerne i laget har langtidskontrakter. Det er veldig positivt. Det viser også at klubben mener alvor og at klubben har et mål. Og målet er å bli en bedre klubb, en som kan komme til Champions League.

Josip har allerede spilt tre sesonger i ØIF Arendal. Og vi lurer selvsagt på hva hans personlige målsettinger er, ønsker han å bli endel av det Kroatiske landslaget fremover? Hvilke muligheter tror du på den veien?

– Da jeg var ung, tenkte jeg mye på landslaget. Og jeg hadde veldig lyst til å spille der. Jeg har også en kamp på det kroatiske A-landslaget. Jeg var en av flere yngre talenter som fikk muligheten i en EM-kvalifiseringskamp. Men nå tenker jeg ikke så mye på det. Det er nok ikke så mange i Kroatsia som følger med på norsk klubbhåndball, det siste kommer med et godt smil i ansiktet. Men han øyner et lite håp.

– Klarer vi målsettingene våre med Champions League-spill vil ting kunne endre seg. Det er klart at spill på det nivået er et utstillingsvindu også ovenfor de som bestemmer hvem som skal få muligheten på landslaget. Så hvem vet?

Josip er en svært populær håndballprofil. I sommer inviterte han hele 76 spillere og ledere for Øyestad J16 til middag i hagen hos familien sin i Metkovic. Det er ingen tvil om at han har fått en helt spesiell plass i hjertet til mange arendalitter. Men er det en sørlandspike som har fått plass i Josips hjerte lurer vi?

– He, he. Jeg har ingen kjæreste i Arendal ennå. Som håndballspiller går man jo rundt i treningstøy og har ikke mange anledningene til å være sosial på byen, ler han. Men at han kommer til å slo rot i Arendal ser han ikke bort i fra.

– Jeg er i prosess og ser på leiligheter om dagen. Jeg ønsker å kjøpe en leilighet nå som jeg skal bli her minst i 3 sesonger til, det kommer med et stor glis. Og det er tydelig at Arendal også har fått en solid plass i hjertet til den populære kroaten.

Når han ikke trener eller spiller håndball selv, så kan det godt være at du treffer han i en hall allikevel. For han trener Øyestands jenter som er født i 2001. Det er nok mange jenter som blir ekstra glade når ØIF Arendal annonserer kontraktsforlengelsen! Josip er også vikar som lærer for Sondre Paulsen fra tid til annen, på Sam Eydes videregående skole. 

Hva skal du bli når du blir stor dag Josip?

– Det blir sikkert noe med håndball. Jeg har lyst til å bli trener, ta trenerutdannelse. Jeg kan i alle fall ikke tenke meg et liv uten håndball, avslutter han.

Og heldigvis blir det i minst tre sesonger til med ØIF Arendal-logoen på brystet!