Josip har satt hele «byen sin på hode» for Arendal jenter 16! – ØIF Arendal

Josip har satt hele «byen sin på hode» for Arendal jenter 16!

ØIF Arendals jenter 16 år deltar i Makarska Handball tournament i Kroatia. 23 spillere, 3 ledere og 50 foreldre og søsken har tatt turen til Kroatia. Og søndag tok de en "pause" og dro på heldagstur til ØIF Arendals Jospi Vidovic hjemby, Metkovic. Det ble en fantastisk opplevelse med nesten hele slekten Vidovic og ikke minst byens ordfører (!).

– Vi reiste fra hotellet tidlig søndag morgen, forteller ØIF Arendal breddes leder Kurt Eckholdt. Han er også med i den store Arendal delegasjonen på tur i Kroatia.

Og Eckholdt er tydelig stolt av den mottakelsen som de norske gjestene har fått i hjemmbyen til Josip.

– Det har vært en fantastisk dag med en gjestfrihet helt uten målestokk, skryter han. – Vi har blitt tatt imot med åpne armer hos klubben Metkovic, både spillerne i klubben og foreldrene. Ja, selv byens ordfører stilte opp til de norske gjestenes ære. 

I tillegg til treningskampen har dagen bestått i museumsbesøk, elvebåt-tur og middag hos familien til Josip, hele Vidovic slekten!

– En fantastisk dag ble toppet med en helt utrolig og hjertevarm middag hos familien Vidovic. Med mor, far, søsken, fettere, kusiner, venner og naboer tilstede ble det servert 3-4 retters middag. Og på menyen stod grillet kjøtt og lokale spesialiteter bestående av både frosk og ål.

Det er tydelig at både byen Metkovic og familien Vidovic har slått på stortromma for sine norske venner. Og det er tydelig at det hjertevarme vertskapet har satt dype sport i hele Arendal delegasjon.

– Altså, dette har vært en helt spesiell dag. Og med særdeles mange inntrykk. Og størst av alt har vært den utrolige vennligheten vi har møtt, han er tydelig rørt Øyestands leder Kurt Eckholdt. Rørt og stolt på vegne av 76 norske håndballentusiaster som alle kommer til å holde ekstra mye med Josip når håndballsesongen drar igang. For makan til hjertevarme har de knapt møtt før!

PS: Luka Panza, ØIF Arendals kommende spiller- og trenerutvikler, kommer fra samme by som Josip, altså Mekovic.