– ØIF Arendal er en veldig profesjonell klubb som legger forholdene til rette på beste vis! – ØIF Arendal

– ØIF Arendal er en veldig profesjonell klubb som legger forholdene til rette på beste vis!

Han har nettopp reist fra Arendal til Bergen. Det er en svært offensiv Kjetil Åndal vi treffer på telefon fra Bergen etter sin første kamp med Fyllingen.

Flyttelasset har ikke kommet over fjellet til byen mellom de 7 fjell. Men treningstøyet og jobbeskoene er på plass. Og første kamp er også unnagjort i gule og blå drakter.

– I Arendal er det akkurat nå altfor tøff kontkurranse på de spilleposisjonene som jeg spiller i, forklarer han til hans låneopphold i Bergen.

Kjetil har hatt gode samtaler med ØIF Arendals hovedtrener Marinko Kurotic i forkant av utlånet.

– Vi la en plan sammen. Og for at jeg skulle få den spillertreningen som er nødvendig i den fasen som jeg er av min utvikling nå, var jeg nødt til å se etter alternativer hvor jeg kunne få mer spill på høyt nivå enn jeg ville få i Arendal.

ØIF Arendal har ikke noe lag i 1. divisjon. Og spill i 2. divisjon for en så talentfull spiller som Kjetil Åndal ble ikke ansett som godt nok.

– Det ville bli veldig tøft å få spilletrening på elitelaget. Og dermed ville jeg risikerer at jeg bremset den utviklingen som jeg er inne i. Det var ikke noe godt alternativ hverken for meg eller klubben.

Det var mange klubber som ønsket seg Kjetil på lån. Både i eliteserien og i 1. divisjon. Kjetil ønsket seg til Fyllingen i Bergen. Og nå har han spilt sin første kamp.

– Vi spilte en oppkjøringskamp i går og jeg fikk spille nesten hele kampen. Det ble spill både på venstre-, midt- og høyreback, forklarer han.

Gutta ønsker Kjetil Åndal lykke til i Bergen

FyllingenBergen er tynt besatt på bakspillerposisjon for øyeblikket. Og skader har gjort situasjon ennå mer prekær.

Stortrives i Arendal – ønsker seg tilbake

– ØIF Arendal er en fantastisk klubb. Og med noen fantastiske supportere. Jeg har trivdes veldig godt i et supert miljø og like flott lagkamerater.

ØIF Arendal legger alt til rette for at vi spillere skal kunne utvikle oss. Noe ikke minst dette utlånet viser

Kjetil Åndal, spillerprofil i ØIF Arendal – lånt ut til FyllingenBergen

– Klubben er veldig profesjonelt drevet. Og den legger til rette på beste vis for at vi spillere skal kunne utvikle oss med håndballen så langt vi selv er i stand til. Noe ikke minst dette utlånet viser.

Nå retter Kjetil Åndal all konsentrasjon om FyllingenBergen. Og han har lyst til å hjelpe klubben til gode plasseringer i sesongen som kommer.

– Jeg har kommet til en klubb med veldig dyktige trenere. Gode lagkamerater og en klubb med stort potensiale. Jeg gleder meg til å starte den neste epoken i min håndballkarriere. Dette føles veldig riktig å være i Bergen og Fyllingen nå.

– Her vil jeg få de riktige mulighetene. Så blir det opp til meg utnytte mulighetene og fortsette min utvikling. Jeg har hatt gode samtaler med min nye klubb og er sikker på at jeg vil bli gitt de mulighetene jeg trenger her. Det er jo en del opp til meg også.

Og fremtiden den ligger allikevel i Arendal?

– Jeg håper at jeg utvikler meg sånn i FyllingenBergen at det kan være fremtiden. For det å spille foran Svermen i flotte arrangementer i Sparebanken Sør Amfi er noe stort som jeg tror de fleste elitespillere ønsker seg. ØIF Arendal har blitt en veldig stor og solid klubb.

Strai Kjøkken sponser ØIF Arendal