JENSEN: – Vi møter en litt ukjent type håndball – ØIF Arendal

JENSEN: – Vi møter en litt ukjent type håndball

Heine E. Jensen har analysen klar før lørdagens bortekamp mot belgiske HC Vise BM. Tung fysikk må stoppes.

Luka Panza (t.v) og Heine E. Jensen er som vanlig godt forberedt før gutta skal spille europacup lørdag.

– Vi møter en litt ukjent type håndball i dette belgiske laget. Den utfordringen må vi løse. Luka og meg har sett noen kamper på video og analysert og vi begynner å få god oversikt over hva de er i stand til. De har en tung fysikk og måten de spiller på er inspirert av tysk håndball. De er systematiske og har også et par franskmenn vi skal se opp for. Jeg synes de trykker hardt på i duellene og det blir viktig for oss å stoppe akkurat dette, sier Heine E. Jensen før lørdagens første kamp mot HC Vise BM.

Selvtillitt
ØIF Arendal slo som kjent ut tsjekkiske HC Robe Zubri med god margin i forrige runde i EHF European Cup. Etter lørdagens bortekamp i Vallonia, Belgia, blir det returkamp i Sparebanken Sør Amfi neste helg.
HC Vise BM kommer fra det lille tettstedet Hermé i Liege i Belgia. Hermé har rundt 4000 innbyggere.
Liege ligger i fransktalende Vallonia. Klubben er for øvrig den første klubben i belgisk håndball i D1 – som toppserien heter – som kom fra fransktalende Vallonia i sin tid. Klubben er selv uttrykt stolt over eget juniorarbeid. Belgierne har i motsetning til vår tsjekkiske motstander i 2.runde, HC Robe Zubri, flere nasjonaliteter i troppen. Foruten begiske spillere har troppen spillere fra Senegal, Frankrike, Bosnia og Nederland. Den regjerende franske seriemesteren kom i likhet med ØIF Arendal inn i 2.runde i årets EHF European Cup. Kypriotiske Parnassos Strovolou ble slått hele 62-40 over to kamper. Det er ikke første gang den belgiske klubben har vært spilt i Europa. Første gang var i 2014/2015. Like før corona-pandemien stengte ned det meste i mars 2020, røk belgierne ut mot islandske Hafnafjordur med 8 mål sammenlagt. Sesongen før kom det belgiske laget til kvartfinalen, der Neva St. Petersburg ble for sterke.
Bosnieren Hamza Hadzic og franskmannen Geoffrey Lahonda var lagets mest målfarlige spillere i 2.runde-oppgjørene mot nevnte Parnassos Strovolou i oktober. Vise ligger i skrivende stund på øvre halvdel i BeNe-ligaen (liga for Nederland og Belgia).

Raske avkast
– De ønsker også å ta raske avkast. Derfor møter vi en blanding av fysikk og tempo, en annerledes motstander enn tsjekkerne. Vi må gjøre jobben vår over to kamper. For vi har veldig, veldig lyst til å spille i Europa også etter jul, smiler Jensen som kunne smile ekstra bredt i mai da hans tidligere klubb Nærbø vant finalen i nettopp EHF European Cup.
Selv om Belgia ikke er blant landene som nevnes først når internasjonal herrehåndball diskuteres, skal landslaget ut i VM for første gang i januar i Polen/Sverige. Nabolandet Nederlands eventyr i herrehåndball skaper også optimisme i belgisk håndball.
– Dette er nasjoner på vei opp og frem. De spiller og gjør det også godt i BeNe-ligaen. Som sagt ønsker vi sterkt å gå videre. Nå skal vi analysere belgierne sammen med spillerne i ettermiddag (red.anm: torsdag) og trene en taktisk økt fredag morgen før vi reiser til Belgia fredag ettermiddag.
– Og kvartfinaleseieren mot Runar sist søndag og onsdagens hjemmesseier mot Fjellhammer er vel fint å ta med på selvtillitskontoen før kampene mot dette belgiske mannskapet?
– Absolutt, men det blir tøft i Belgia. Vi skal uansett være best mulig forberedt utfra det vi kjenner til. Likevel er det aller viktigste hva vi selv gjør inn mot kampen og i selve kampen, avslutter Heine E. Jensen.

PS: Det er i skrivende stund uklart om kampen i Belgia blir streamet. Vi vil informere oifarendals.no lesere så raskt informasjon om mulig streaming av kampen blir gjennomført. Kampen lørdag kveld starter klokken 20:30.