JENSEN: – Vi møter den beste klubben i en VM-nasjon – ØIF Arendal

JENSEN: – Vi møter den beste klubben i en VM-nasjon

Selv om Heine Jensen og ØIF Arendal unngikk sterk serbisk og kroatisk motstand samt Runar Sandefjord, blir det ingen walk in the park for spillerne når belgiske HC Vise BM står klare i 3.runde i EHF European Cup.

Heine Jensen.

– Nå skal vi først og fremst samle inn all den informasjonen vi kan få tak i, men vi vet at belgisk håndball er på vei fremover. Belgia skal spille VM i januar og når klubben ligger høyt opp i en liga der nederlandske lag er med, blir det ikke så enkelt så mange kanskje tror, sier Jensen etter dagens 3.runde-trekning i EHF European Cup.

VM-klare
HC Vise BM er regjerende belgisk seriemester og spiller i den nevnte BeNe-ligaen med lag fra både Belgia og Nederland. Nederlandsk herrehåndball har tatt kvantesprang de siste årene. Spillere som Luc Steins (Paris SG) og Kay Smits (Magdeburg, neste år Flensburg) og en rekke andre nederlendere har imponert både på landslag og i storklubber de siste årene.

I skrivende stund ligger HC Vise BM på 5.plass i BeNe-ligaen. Belgias herrelandslag skal spille VM for første gang i januar neste år. Der møter det belgiske landslaget stormakter som Danmark og Tunisia i gruppespillet. De siste årene har nasjoner som Portugal og nevnte Nederland spilt seg inn og imponert i det beste selskap. Kanskje Belgia blir den neste håndballnasjonen som tar steget helt opp.
– Derfor kan vi ikke undervurdere dette laget. Belgia har kvalifisert til VM og da vet vi også at de er en håndballnasjon på vei opp. Etter det lille vi foreløpig vet om HC Vise ser vi at de blant annet har tre franske spillere i troppen og generelt en god blanding av belgiske spillere og spillere med utenlandske pass. Vår jobb blir å sikre oss et godt utgangspunkt fra bortekampen i Belgia før hjemmekampen i Sparebanken Sør Amfi helgen etter. For vi har veldig lyst til å gå videre i Europa, men vi møter nok et lag som er bedre enn folk tror, advarer Jensen som ledet Nærbø helt til topps i EHF European Cup forrige sesong.

Kaptein Magnus Søndenå sier til Agderposten (krever abonnement) etter dagens trekning at ØIF Arendal har alle muligheter i 3.runde mot det belgiske laget.
– Jeg hadde håpet på et varmere sted, men spennende blir det uansett. Her har vi alle muligheter, sier Søndenå til Agderposten.

ØIF Arendal spiller bortekamp mot det belgiske laget helgen 3./4. desember med returkamp hjemme i Sparebanken Sør Amfi helgen etter. Eksakte datoer og kamptidspunkt er ikke fastsatt.

PS: ØIF Arendal har en rekke oppgjør å tenke på før en tur til Belgia står for tur. Onsdag kveld blir det en skikkkelig sørlandsduell borte mot Kristiansand i Aquarama.