MATIC: – Jeg er med i kamptroppen – ØIF Arendal

MATIC: – Jeg er med i kamptroppen

Mario Matic er med i søndagens landslagstropp i EM-kvalifiseringen borte mot Finland i Vantaa.

Mario Matic, her avbildet i Larvik torsdag kveld, er med i kamptroppen når Finland venter søndag.

– Jeg er med i kamptroppen mot Finland i morgen, bekrefter Mario Matic overfor oifarendal.no sent lørdag kveld.
Norge slo Slovakia 38-26 og vant dermed den første av totalt seks EM-kvalik-kamper. Søndag venter bortekampen mot finnene. Finland åpnet EM-kvalifiseringen med tap 24-34 borte mot Serbia.


Tribunen
Matic var på tribunen da Norge valset over Slovakia i Larvik torsdag kveld, i det som var Jonas Willes landslagsdebut. Wille var tydelig da uttaket ble kjent på at han er nysgjerrig på Matic’ kvaliteter – og derfor tok ham med ut til håndballlandslagets to EM-kvalifiseringskamper.
– Når man er nysgjerrig, må man søke svar. Derfor er Mario tatt ut slik at vi får testet hans kvaliteter i samarbeid med sidebackene på landslaget. Jeg er veldig nysgjerrig på hvorfan hans ferdigheter og håndballhode vil passe inn, spillet times og hvordan det ser ut på landslaget. Så får vi se hvordan det blir både på treningene og eventuelt i kamp. Det er noe i hans spill som er annerledes og spennende, sa Wille blant annet til oifarendal.no i forbindelse med uttaket.
– Jeg har sett ham mye i klubb, men skal jeg få svar på min nysgjerrighet må han spille med de beste spillerne og matches på internasjonalt nivå. Min erfaring med spilleretyper som Matic, er at de løfter seg i samspill med bedre spillere, sa Wille videre da.

Rolig
Mens Matic så sine landslagskompiser valse over Slovakia torsdag kveld, kan han selv få sin landslagsdebut mot Finland og deres storstjerne Max Granlund i ettermiddag. Matic har tidligere flere kamper for rekruttlandslaget.
– Jeg er ikke blitt lovet spilletid eller noe som helst. Derfor er det vanskelig å tenke for mye. Vi får se i morgen (les søndag), sier Matic til oifarendal.no.

Kampen blir sendt på TV3 / Viaplay fra klokken 15:00 søndag ettermiddag.