SØNDENÅ ETTER LANSERING: – DETTE SER HELT RÅTT UT – ØIF Arendal

SØNDENÅ ETTER LANSERING: – DETTE SER HELT RÅTT UT

ØIF Arendal-kapteinen og lagkompisene møter Bækkelaget i åttedelsfinalen i NM i Sparebanken Sør Amfi neste torsdag. Fredag ble motivasjonen skrudd opp ytterligere noen hakk.

Magnus Søndenå ble svært begeistret etter lanseringen av Final8. Her i passiar med Heine Jensen før de gikk på podiet for å dele sine tanker med tilhørerne. ØIF Arendal kan selv sikre seg kvartfinalebillett neste torsdag når Bækkelaget gjester Sparebanken Sør Amfi.

Fredag ble nyvinningen Final8 lansert i Sparebanken Sør Amfi. Søndenå var blant tilhørerne – som også var på podiet for å dele sine tanker om Final8 i februar. Søndenå var imponert over konseptet som ble lagt frem.

Rått
– Dette ser helt rått ut. Mange dyktige folk involvert. Vi er to kamper unna å få spille her, så der må jobben gjøres. Alt vi gjør nå er inn mot kampen mot Bækkelaget, sier Søndenå til Agderposten fredag formiddag.
Agderposten var blant en rekke medier som stilte opp på pressekonferansen i Sparebanken Sør Amfi fredag. Der ble tilhørerne presentert for kampoppsettet, arenaplanene som skal sikre tribuneplass til 4207 mennesker i Final8-helga, FanZone for publikum, ungdomsfest med DJ’er og lokale artister, supporterpuber i sentrum, tolv deltakende lag (fire menn, fire kvinner og fire juniorfinale-lag), et potensiale på over 35000 solgte billetter, finaleshow og konserter med Staysman, Trang Fødsel, eget ungdomsdøgn og en fest som en hel landsdel står bak. Og mer til. Alt i løpet av tre håndballfest-dager til ende 24.-26. februar – muliggjort av et tett og godt samarbeid mellom kommunen, fylkeskommunen, Norges Håndballforbund, Norsk Topphåndball, Arendal By AS, Arendal Næringsforening, Canal Street og ØIF Arendal som teknisk arrangør. Og flere til. For Søndenå og ØIF Arendal-spillerne handler det nå om å kvalifisere seg til festen.
– Jeg kjenner det kribler litt allerede, sier Søndenå ifølge avisen.

Et race
For det blir et race for ØIF-spillerne. For NM og veien til Final8 er like hard og brutal som det er vakkert: ett tap og ute er man. Og for å gjøre det klart: ØIF Arendal MÅ vinne mot Bækkelaget og MÅ vinne en kvartfinale for å spille Final8 i februar neste år. Det samme må de andre 16 lagene som er kvalifisert for åttdelsfinalen i Final8. For 24.-26. februar er det kun fire ledige plasser på herresiden. ØIF Arendal tok som kjent sølv bak Elverum i sist sesongs cupfinale. Tidligere er cupfinalene spilt i romjula, men nå utvides som beskrevet konseptet til å innebære semifinaler og finaler samme helg – for begge kjønn. Inspirasjonen er hentet fra Final4-konseptene som har er en stor suksess i flere land samt som en avslutning på Champions League i Køln hver vår.

Få ungdommen tilbake!
25% av tilskuerkapasiteten blir satt av til barn og unge. Målet er å løfte frem gode forbilder fra norsk topphåndballs beste aktører – med barn og unge på tribunen.
– Vi satser tydelig på barn og unge. Derfor er det nettopp barn og unge som får kjøpe billetter to uker før sponsorer og først, sier billettansvarlig Grete Skindlo.
Ordinært billettslipp for breddelag (barn og unge) er mandag 17. oktober.
Billettslipp for samarbeidspartnere er 24. oktober, mens ordinære kampbilletter slippes 1. november.

Sjekk gjerne ut siden Final8.no for mer informasjon.