Slik blir Final8 24.-26. februar i Arendal – ØIF Arendal

Slik blir Final8 24.-26. februar i Arendal

I dag ble norsk håndballs nye håndballfest Final8 lansert i Sparebanken Sør Amfi. Spenning på banen, finalespill, en festrigget helg for barn og unge fredag, finaleshow lørdag, artister som Staysman og Trang Fødsel og noen av landets feteste dj’er og ikke minst et Arendal sentrum som rigges med en rekke supporterpuber.

Og trodde du at Sparebanken Sør skulle være som vanlig? Nei, her blir det FanZone i tre drakter. Dog, det var god stemning da blant annet fylkesordfører Arne Thomassen, ordfører i Arendal Robert C. Nordli, håndballpresident Kåre Geir Lio, Arendal Bys Sverre Knutsen, daglig leder i ØIF Arendal Bjørn-Gunnar Bruun Hansen presenterte nyvinningen og norsk håndballs nye, store håndballfest Final8 fredag. Final8 er det nye navnet på helgen som skal huse semifinaler og finaler for menn og damer samt juniorfinalene. Det skal med andre ord kjempes om kongepokalen! I en by klar for finalefest! Her er en ikke utømmende oversikt over hva som venter helgen 24.-26. februar i Arendal og Sørlandet neste år:

Sjekk Final8.no for mer informasjon, billetter, billettslipp og mer til

Arendal snus på hodet i februar når Norges nye publikums- og håndballfest arrangeres for første gang. I dag ble planene for Norges råeste håndballfest sluppet i Sparebanken Sør Amfi.

Under spektakulære omgivelser i Arendal skal landets åtte gjenværende lag for damer og menn kjempe kongepokalene i NM i en festrigget Sparebanken Sør Amfi. Juniorfinalene er også lagt til Arendal denne helgen. Fire NM-gull skal deles ut. Se kampoppsett nederst i pressemeldingen.

Bakgrunnen for det nye Final8-konseptet er et tydelig ønske fra klubbene om å endre NM-formatet fra én cupfinaledag i romjula til en fullspekket cupfinalehelg i slutten av februar.

Flere byer ble vurdert til å huse det nye konseptet. Arendal ble etter en omfattende prosess valgt til arrangør av Norges Håndballforbund.

Final8 skal begeistre publikum med godt spill på banen. Utenfor banen bys barn, unge og voksne på en rekke arrangementer som skal skape en uforglemmelig Final8-helg. Final8 skal forene toppklubbenes forbilder med barn- og unges håndballdrømmer. I Arendal blir det rikelig anledning til å se og lære av våre beste forbilder og spillere i norsk topphåndball.

Fredag kveld er dedikert ungdommen med noen av Norges DJ’er i samspill med velkjente Blåsemafiaen til et alkoholfritt og trygt arrangement – med servering og mat og drikke.
Lørdagskvelden er dedikert voksne med egen finalefest med god mat og drikke på menyen. På scenen blir det presentasjon av blant annet finalelag, stand-up, Staysman og Trang Fødsel. Alt skjer i Sparebanken Sør Amfi.

Sparebanken Sør Amfi skal fylles opp av barn, unge, voksne, håndballelskere og ikke minst dedikerte supportere til de tolv lagene som skal kjempe en intens kamp om å løfte kongepokalen – en helg til ende! Arrangementet skal bryte nye underholdningsgrenser regissert av produsent Dag Tynes.

En håndballkamp er mer enn en håndball. Det skal være en opplevelse som begeistrer når favorittspillerne kjemper om medaljer. I Final8-universet kan publikum la seg underholde og mingle i FanZone for barn og FanZone Mix. Det blir også egen FanZone Vip.

Hvert lags supporterne får tildelt egne supporterpuber i vakre Arendal sentrum fra fredag til søndag før, mellom og etter kampene i Sparebanken Sør Amfi.
For å bidra til en sømløs trafikkavvikling blir det satt opp shuttlebusser mellom sentrum og Sparebanken Sør Amfi.

Norges Håndballforbund er formell arrangør av NM og Final 8. ØIF Arendal er ansvarlig arrangør i tett samarbeid med Canal Street, Arendal Næringsforening, sentrumsforeningen Arendal BY AS, Arendal kommune og en rekke lokale drivkrefter og entusiaster. Samarbeidet mellom aktørene har vært og er avgjørende for at det ferske Final8-konseptet er blitt en realitet.

24.-24. februar blir det med andre ord en skikkelig håndball- og publikumsfest i Arendal. For alle!

Arrangementet og veien til #Final8 følges på final8.no og Final8 i sosiale medier. På final8.no finner man ytterligere informasjon om arrangementet, overnattingsmuligheter, transport og ikke minst billetter og billettpakker.

Program Final8 24.-26. februar i Arendal:

Fredag 24.2
Semifinale 1 damer kl.17:00
Semifinale 2 damer kl. 19:30
Ungdomsfest med DJ kl. 21:00-23:30
Håndballfest i Arendal sentrum

Lørdag 25.2
Finale dame jr. klokken 09:30
Finale herre jr. klokken 11:30
Semifinale 1 herrer kl. 14:15
Semifinale 2 herrer kl. 16:45
Finalefest i Sparebanken Sør med Staysman og Trang Fødsel

Søndag 26.2
Finale damer kl. 13:45
Finale herrer kl. 16:15

PS: ØIF Arendal spiller åttedelsfinale kommende torsdag hjemme mot Bækkelaget. Vinneren i oppgjøret går til kvartfinale. En kvartfinale må også vinne før man er kvalifisert for Final8 24.-26. februar neste år.