NORGE: Grøndahl & co kjempet askeladden i senk – ØIF Arendal

NORGE: Grøndahl & co kjempet askeladden i senk

Elverum sesongåpnet borte mot Heine E. Jensens eks-klubb Nærbø lørdag kveld. Forrige sesongs store askeladd yppet seg mot slutten av kampen, men det holdt ikke mot Tobias Grøndahl & co.

Elverum-trener Børge Lund og Tobias Grøndahl hadde kontroll på forrige sesongs askeladd og e-cupvinner Nærbø i seriepremieren.

– Det er som det alltid er på Nærbø. Det er krig, sa Grøndahl blant annet til TV2 Sport 2 etter kampen. Grøndahl ble avgjørende for Elverum med 13 scoringer og 31-27 mot Nærbø i seriepremieren.

Det var likevel Nærbø og Tord A. Lode som tok ledelsen 1-0 på straffekast, men Elverum som også denne sommeren har byttet ut store deler av stallen tok raskt initiativet i kampen på Jæren. Etter drøye 23 minutters spill sto det 8-12 på tavla. Elverum gikk til pause med 18-15 ledelse.

Etter pausen kjempet Nærbø hardt for å komme opp i ryggen på hvittrøyene, men kom ikke nærmere enn 16-18. Elverum festet ytterligere grep og midtveis i andreomgangen ledet gjestene 26-19. Nærbø viste deretter – som vanlig – tæl og vilje. Det resulterte i at Nærbø reduserte flere ganger til 23-26. Da gjenstod det åtte minutter på tavla i Nye Loen. Fem minutter var det fortsatt tre mål mellom lagene (24-27).
Men Elverums playmaker roet Elverum-supporterens nerver da han økte ledelsen til 28-24 med sin 11. scoring i kampen. Grøndahl satt inn ytterligere to mål og endte dermed på 13 scoringer.

Nærbøs toppscorer ble John Thue med seks mål. Elverum vant 31-27.

PS: Elverum spiller ny kamp allerede tirsdag klokken 19:15. Da gjester våre egne gutter i ØIF Arendal Terningen Arena i en kamp som sendes på TV2 Sport 2.