U18-EM: Stortalent sto bak 41% av lagets 194 mål – ØIF Arendal

U18-EM: Stortalent sto bak 41% av lagets 194 mål

Færøyenes stortalent Óli Mittun (17) markerte seg med 17 mål i første kamp i U18-EM. Han ga seg ikke før han hadde hamret inn 80 mål i mesterskapet.

Færøyene scoret totalt 194 mål i mesterskapet. Óli Mittun sto bak imponerende 80 av målene i mesterskapet. Det gir en scoringsprosent på 41%, noe som mildt sagt er oppsiktsvekkende uavhengig på alle mulige parametre som man kan sammenligne bragden med.

Selv om Færøyene hadde turneringens desidert mestscorende spiller i sin rekke, ble det ikke bedre plassering enn 9.plass. Dog, en 9.plass er ikke å kimse av for den lille øy-staten med rundt 50.000 innbyggere – og særlig ikke når det var øy-rival Island som ble beseiret i den avgjørende kampen om 9.plassen. I prestisjeoppgjøret avrundet Mittun mesterskapet med å score 11 mål på 12 forsøk.

Mittun byttet i sommer klubb fra HV71 hjemme på Færøyene til Michael Apelgrens svenske toppklubb Savehof.

Spillerne bak Mittun på toppscorerlista i mesterskapet ble italienske Tommasso de Angelis (61 mål) og sloveneren Nejc Hribersek (49 mål).

PS: Fredrik U. Venemyr og Norge havnet på 7.plass i turneringen.