MORTEN ARVIDSSON: – Å komme til Arendal er som å komme hjem – ØIF Arendal
Morten Arvidsson, Vendsyssel

MORTEN ARVIDSSON: – Å komme til Arendal er som å komme hjem

Morten Arvidsson var en av de viktigste arkitekten bak Sørfjells håndballeventyr på kvinnesiden på slutten av 90-tallet. I helgen har han med seg sitt nye prosjekt EliteSport Vendsyssel på treningsleir og treningskamper mot Øyestads lovende unggutter.

Tidligere trener for Sørfjell i perioden 1996-1998, Morten Arvidsson, var tilbake som trener i gamlebyen. Han trener nå danske Vendsyssel som har mål om å rykke opp i dansk 1.divisjon på første forsøk denne sesongen.

– Å komme til Arendal er som å komme hjem. En flott by og et fantastisk anlegg for håndball og en rekke andre idretter. Jeg tror ikke det er tilsvarende slike anlegg på samme nivå i Danmark engang, smiler Arvidsson som måtte se elevene spille uavgjort 26-26 mot et temposterkt Øyestad-lag fredag formiddag.
Arvidsson har mange bekjentskaper fra perioden i Arendal for nær 25 år siden. Derfor blir det også en helg med mange bekjentskaper for hans del.

Opprykk
Arvidssons nye håndballprosjekt Vendsyssel rykket ned fra dansk 1.divisjon sist sesong. Den tidligere Sørfjell-treneren ble hentet til klubben i sommer for å føre laget direkte opp igjen til det som er nivå 2 i dansk håndball. Halve laget er borte, men en rekke spennende, yngre spillere skal bære satsingen sammen med noen yngre veteraner. Fredag fikk laget tøff motstand mot Øyestads talentfulle 2.divisjonslag i Sparebanken Sør Amfi.
– Ja, det ble en fin kamp. Fint tempo, god intensitet og god motstand fra Øyestad-guttene, men det er lenge til seriestart. Vi må jobbe hardt videre, smiler Arvidsson etter elevene hans kunne ha avgjort kampen til sin fordel i sluttsekundene.

Nye kamper
Vendsyssel møter Øyestad-guttene en gang til denne helga og Viking HK, før laget tar Color Line-båten tilbake søndag ettermiddag.
– Vi åpner sesongen først i slutten av september. Derfor har vi god tid til å trene godt og justere på spillet vårt frem til seriestart, sier Morten Arvidsson.

Vi ønsker mannen bak Sørfjells opprykk til eliteserien i 1996 lykke til med prosjektet i Vendsyssel. For er det noe Arvidsson kan – så er det opprykk. Lykke til!

PS: ØIF Arendals ferske hovedtrener Heine E. Jensen har for øvrig vært Arvidssons assistent i tyske Leipzig.