Celina fra Arendal ble verdensmester – slo storfavoritt i VM-finalen – ØIF Arendal

Celina fra Arendal ble verdensmester – slo storfavoritt i VM-finalen

Celina Vatne fra Arendal ble søndag kveld verdensmester med juniorlandslaget etter en heroisk finale mot forhåndsfavoritt Ungarn søndag kveld.

Arendalitt og tidligere Grane Arendal-spiller Celina Vatne ble søndag kveld verdensmester med 02-landslaget.

Det norske 2002-landslaget for jenter var før finalen – naturlig nok – spådd en krevende kamp mot det ungarske laget, men arendalsjenta Celina Vatne og Norge ville det annerledes. Nordmennene festet et lite grep om kampen med ledelse 17-15 til pause. Lagene fulgte hverandre tett etter hvilen, men Norge trakk det lengste strået og vant 31-29.

Vatne, som spilte for Flint Tønsberg i Rema 1000-ligaen sist sesong, satt inn to mål i finalen som ble spilt i slovenske Celje søndag kveld. Frida B. Andersen ble norsk toppscorer med syv mål i finalen. Martine K. Andersen, som tidligere har spilt i Randesund, har vært sentral for det norske landslaget gjennom hele mesterskapet. Andersen returnerer til fødebyen fra Follo i sommer, og skal spille for Champions League-mester Vipers fra og med neste sesong.

Og Vatne? Hun spiller for hardt satsensw Molde de neste sesongene.

Vi gratulerer den tidligere Grane Arendal-jenta med to mål og VM-gull!

PS: Fanny Skindlo, som nå spiller for Tertnes, spilte ikke for Norge i turneringen. Den tidligere Trauma og Grane-spilleren meldte forfall før turneringen.