Ukrainsk toppklubb kan havne i tysk håndball – ØIF Arendal

Ukrainsk toppklubb kan havne i tysk håndball

Den ukrainske toppklubben Motor Zaporizhzhie kan havne i 2. Bundesliga kommende sesong og også sikre seg plass i kommende sesongs Champions League.

Det skriver anerkjente HandballWorld idag. Den ukrainske toppklubben måtte naturlig nok trekke deltakelsen i inneværende sesongs Champions League etter krigsutbruddet i februar.
Samtlige russiske og hviterussiske klubber fikk som kjent stopp for videre spill i alt av europeiske klubbturnerninger grunnet sanksjoner.

Flere av plassene i Champions League deles ut ved såkalte wildcards og det er ett av disse som den ukrainske toppklubben kan sikre spill i Champions League med neste sesong. Elverum har de siste sesongene fått tildelt wildcard til Champions League.
Motor Zaporizhzhie kan også få plass i 2.Bundesliga. Den nest øverste ligaen i Tyskland skal neste sesong ha 19 lag og det er her det ligger en mulighet for ukrainerne, skriver nettsiden. Antallet lag gjør at det rent teoretisk vil være et lag i hver serierunde som ikke spiller. En avgjørelse hvorvidt ukrainerne får muligheten for å spille i 2. Bundesliga, dog uten å være tellende lag, er ikke tatt.

Den ukrainske toppklubben har vunnet den ukrainske serien hver sesong siden 2014.