SIMONSEN: – Jeg synes vi har vært proffe på det området – ØIF Arendal

SIMONSEN: – Jeg synes vi har vært proffe på det området

ØIF Arendals høyrekant Sander L. Simonsen skryter av hvordan spillerne har nullstilt hodene etter forrige helgs cupfinale. I morgen venter Drammen.

Sander L. Simonsen.

– Da vi samlet oss i garderoben etter cupfinalen, ble vi enige om å nullstille og tenke Drammen med engang. Jeg synes vi har vært proffe på det området. Det sier seg selv at det å nullstille er viktig når kampene kommer så tett og så mye stor på spill hver gang, særlig etter en cupfinale – som ikke er en hvilken som helst kamp som skal ut av kropp og sinn. Alle har vært ekstremt fokusert hele uka. Vi vet vi har en matchball og det bærer både trening og fokus preg av, sier Sander L. Simonen til oifarendal.no torsdag.

En fredag i Drammen
For fredag kveld kan ØIF Arendal sikre seg finalespill mot cupfinalemotstander Elverum i sluttspillet. Elverumsingene sikret finalebilletten onsdag kveld etter 40-28 hjemme mot Nærbø. ØIF Arendal har som kjent vunnet de to første kampene mot Drammen på en overbevisende måte både i prestasjoner og tall.
– Jeg synes likevel at Drammen må tåle et favorittstempel i morgen. De har alt å vinne og må vinne. Det er vinn eller forsvinn for deres del, sier han.
– Samtidig er alt åpent, men jeg tror vi må spille en av våre beste kamper denne sesongen for å vinne i morgen. Det er et godt Drammen-mannskap som venter. Ingen kan se bort fra at de tok sølv i serien og eneste lag i norsk håndball som har slått Elverum denne sesongen, fastslår han.
For situasjonen er enkel: Vinner ØIF Arendal fredagens batalje i Drammenshallen, blir det finalespill. Vinner Drammen, blir det minst én kamp til lagene mellom. Semifinalene spilles best av fem kamper, som i realiteten betyr at det er første lag til tre seire.

Ikke trodd
Simonsen er tydelig på ØIF Arendal har tatt store steg gjennom sesongen. I fjor høst så det tidvis mørkt ut, med varierende resulater og spill. I serieavslutningen og i sluttspillet har ØIF Arendal levert sterke resultater på rad og rekke.
– Hadde noen spurt meg i høst om at vi skulle stå i en slik posisjon som vi gjør nå, ville jeg ikke vært enig. Stemningen i troppen har hele tiden vært god og vi har hatt troen på det vi driver med. Vi har omstilt oss og vist at vi er et topplag å regne med i norsk håndball. Vi ønsker å bli bedre hver eneste dag og det gir resultater til slutt. Nå skal vi gi alt mot Drammen, lover og avslutter Sander L. Simonsen.

Fredagens semifinale mot Drammen – den tredje – har avkast klokken 19:15 i Drammenshallen. Kampen sendes på TV2 Sport 1 / TV2 Play.