PAUSE: Full fyr i teltet i Lørenskoghallen – ØIF Arendal

PAUSE: Full fyr i teltet i Lørenskoghallen

Det er like tett, dramatisk og voldsomt som det ble spådd på forhånd i Lørenskoghallen.

#DetRødeHjørnet støtter så godt de kan fra tribunen.

Det åpnet halvnervøst for begge lag i en Lørenskoghall uten et eneste ledig sete. 120 av dem var opptatt av ØIF Arendal-supportere og det var ikke vanskelig å høre verken Svermen eller DetRødeHjørnets tilstedeværelse. Dog, Fjellhammer åpnet best i målprotokollen og ledet 3-2 etter åtte minutters spill. Det gikk et stort sukk gjennom ØIF Arendal-delegasjonen på tribunen da forsvarsgeneral Frederik Børm gikk ned for telling. Han reiste seg imidlertid opp igjen etter å ha få fått vel røff behandling av Fjellhammers forsvar. Taklingen satt standarden for danskens del, for han var solid i første omgang. Vertene ledet 5-3 etter ti minutter spill.
Da dukket Lars Jakobsen, mannen som har slitt med skade den siste måneden og reduserte til 5-4. Etter et kvarters spill sto det 8-7 og ØIF Arendals trenerduo André Jørgensen Hofstøl og Luka Panza tok timeout.
Mario Matic hadde etter 16 minutter spill allerede pådratt seg 2×2 utvisninger, noe som gjorde at Matic kun måtte spille angrep resten av omgangen.
Takket være gode aksjoner defensivt og offensivt – særlig Frederik Børm og Lars Jacobsen, snudde kampbildet seg. Etter 19 minutters spill gikk ØIF Arendal opp i ledelsen for første gang i kampen til 10-9.
Da Jørg William Fiala Gjermundnes økte ledelsen til 11-9 på et strålende langskudd etter ti minutter før hvilen, valgte Fjellhammer og ta timeout. Friskmeldte Lars Jakobsen økte deretter ledelsen til 12-9 med nok en suser bak fra banen, før Fjellhammer satt inn 12-10 sekunder etter. Da hadde grønntrøyene scoret på seks minutter. Etter 26 minutter viste Kristijan Jurisic at han igjen har lyst til å spille seg til en ny cupfinale med en fantomredning etter en Fjellhammer-kontring. Fjellhammers Hermann Schultz utlignet så til 12-12 to minutter før hvilen. Da var det fuket for månedens playmaker i Rema 1000-ligaen, Mario Matic som satt inn 13-12 på sitt lune vis. Fjellhammer utlignet så med en flott scoring. Lagene har til sammen fått fem 2-minuttere hver før hvilen.

Sondre Gjerdalen (4) er mestscorende for Fjellhammer før hvilen, mens Lars Jakobsen (3) er toppscorer for ØIF Arendal

Lagene gikk til pause med 13-13. Andre omgang ser du på handballtv.com (se under for egen sak om hvordan du kan se kampen).