KVARTFINALE SØNDAG: – Tapet den gang er et av de bitreste i min karriere – ØIF Arendal

KVARTFINALE SØNDAG: – Tapet den gang er et av de bitreste i min karriere

Sondre Paulsen har en høne å plukke med morgendagens kvartfinalemotstander i NM i Sparebanken Sør Amfi. For tre år siden vant nettopp Halden knepent 26-27 i semifinalen i NM.

Sondre Paulsen og ØIF Arendal møter Halden i kvartfinalen i NM i Sparebanken Sør Amfi søndag klokken 17.

-Semifinale-tapet mot Halden i 2018 er nok det mest bitre tapet i min karriere i ØIF Arendal. Det er på tide å revansjere dette i morgen, sier en kampklar Sondre Paulsen til oifarendal.no.

Må opp ett hakk
Paulsen erindrer at alt lå til rette for en ny cupfest i Oslo Spektrum julen 2018. Det eneste hinderet som gjenstod var Jan Thomas Lauritzens Halden. Et lag som nærmest hvert år bytter ut halve stallen, for deretter å hente inn spillere som overrasker. Og overrasket gjorde morgendagens kvartfinale-motstander i Sparebanken Sør Amfi. De vant 27-26 etter en jevn og tett match. Kampen var underholdende for hjemmepublikummet, helt frem til Halden satt inn den avgjørende scoringen.
– Det er en kamp jeg fortsatt tenker på. Vi var favoritter, men tapte. Vi lærte mye av det tapet den gang. Vi var klare for en cupfinalefest, men måtte se den fra stua hjemme, sier klubbveteranen som ikke brukte lang tid på å komme seg over poengtapet mot Halden torsdag kveld.
For mot Halden må spillerne opp på hesten igjen. Halden har i sesonginnledningen vist gryende takter, og banket Fjellhammer i siste serierunde med hele 31-23. Bækkelaget ble for øvrig et nummer for små i 4.runde for haldenserne med 34-29.
– Det viser at vi møter et lag som kan hamle opp med de fleste. Samtidig er vi favoritter, det må vi erkjenne, sier Paulsen videre.

Eventyr
Alle som har fulgt ØIF Arendal siden eventyret startet med opprykket til eliteserien våren 2009, husker også den magiske kvelden i Oslo Spektrum i romjula 2014 da Bodø ble slått i cupfinalen og ØIF Arendal tok sin første nasjonale tittel. Samme sesong vant også ØIF Arendal seriespillet. Den sistnevnte bragden ble for øvrig gjentatt sesongen etter.
– Halden er et litt merkelig lag, som aldri kan avskrives. For vår egen del må vi først og fremst få orden på forsvarsspillet, slik at vi kan hjelpe målvaktene våre enda bedre. Vi har nok gjemt oss bak at Jurisic har levert veldig mange 100%-redninger. Vi må opp noen hakk. For vi kan ikke gjenta 32 mål bakover, slik som mot Kolstad. Det er for mye, mener Paulsen som gleder seg til å revansjere 2018-tapet.
– Vi har en del å ta igjen fra den kampen den gangen. Vi står klare og skal kjempe oss og vise publikum en enda bedre side av oss selv enn det vi gjorde på slutten mot Kolstad sist, avslutter Sondre Paulsen.

Billetter til kampen kjøpes i appen eller på nettsiden.