PANZA: – Vi sluttet å spille som et lag de siste minuttene – ØIF Arendal

PANZA: – Vi sluttet å spille som et lag de siste minuttene

ØIF Arendal-trener Luka Panza mener spillerne sluttet å spille som et lag på slutten – og dermed rotet bort ett poeng mot et Kolstad-lag som aldri gav seg i Sparebanken Sør Amfi.

Trenerkollegene André Jørgensen Hofstøl og Luka Panza. Panza mener laget kastet bort et poeng ved å ikke holde seg til kampplanen i sluttminuttene.

– Vi holdt ikke ballen i gang, holdt oss ikke til kampplanen. Vi hadde alt i vår hule hånd, men spilte ikke som et lag de siste fem minuttene. Da roter vi vekk firemålsledelsen, forklarer ØIF-trener Luka Panza.
For kampen ble skummel, akkurat slik André Jørgensen Hofstøl advarte mot på forhånd.

Ble straffet
Panza mener trønderne var sterke i jakten på å straffe ØIF Arendals tekniske feil og skudd utover i kampen. Da Kolstad endret forsvarsposisjon på slutten, maktet ikke ØIF Arendal å svare. Det ble avgjørende for at begge poengene ikke ble igjen i Arendal, er kroatens analyse.
– Kolstad gjorde en god kamp og var veldig på idag. Vi pleier å være gode mot slike forsvar som de la om til på slutten, men det er der lagspillet skal komme frem. Det gjorde det ikke i dag. De straffet oss hardt da vi gjorde feil, men vi skal likevel vinne denne kampen, sier en skuffet Panza som beskriver stemningen i garderoben som laber like etter kampslutt.

Den stemningen kan ikke vare lenger enn ut dette døgnet. For søndag står Halden klare i kvarfinalen i NM i Sparebanken Sør Amfi. I morgen blir det videoarbeid for å legge en god plan for både å vinne samt sikre seg avansement til semifinalen i NM.
– Vi skal ta med oss det beste fra forsvarsspillet. Strekspillet fremover var også bra. Vi må få flere spillere til å melde seg på mot Halden, er Luka Panzas dom etter 32-32 mot Kolstad i kveld.