TREDJE STRAKE SEIER:- Det er av sine egne man skal få det – ØIF Arendal

TREDJE STRAKE SEIER:- Det er av sine egne man skal få det

Magnus Søndenå har vokst opp og løpt ut sine par med håndballsko i Sandefjord, men i kveld brydde han seg ikke særlig mye om følelsene for hjembyen. Den tidligere Danmark-proffen løp inn syv mål i kveldens 29-25 seier mot Sandefjord.

Magnus Søndenå løp og skjøt inn syv mål mot Sandefjord i 29-25 seieren i Sparebanken Sør Amfi. Søndenå ble kåret til banens beste av den lokale juryen. I hånda holder han beviset på den gode kampen, et gavekort fra Svermen.

KAMPFAKTA FINNER DU NEDERST I ARIKKELEN.

-Det er av sine egne man skal få det. Er det ikke noe slikt det heter? smiler en mellomfornøyd toppscorer og banens beste spiller Magnus Søndenå til oifarendal.no like etter kampslutt.

Spesielt
Søndenå og Olaf R. Hoffstad har begge spilt for Sandefjord, enten dagens klubb eller en av forløperne. Noe over midtveis i andre omgang, var det en tydelig utålmodig Magnus Søndenå som ville ha mer fart i kampen. Da han satt sitt syvende mål for kvelden viste han tydelig at han ville ha enda mer fart i kampen. Etter at han løp inn sitt syvende mål i tomt bur, tok han ballen med seg tilbake til avkast.
– Jeg var utålmodig. Kampen døde litt ut, noe som var vår feil. Jeg ønsket å få litt mer fart på alt sammen, sier Søndenå som i likhet med Olaf R. Hoffstad nærmest har vokst opp i Sandefjords hjemmehall, Jotunhallen i oppveksten.
Selv om seieren ikke ble større enn 29-25, er likevel Søndenå fornøyd nok. Allerede lørdag venter Bergen i Bergen.
– Det går slag i slag og slike seire må vi ta med oss. Kjennetegn på gode lag er å vinne på dårlige og middels dager. Alt i alt er vi fornøyd med å vinne, men vi har mye å jobbe med fremover. Det flyter ikke godt nok, men vi vinner og det er det som betyr noe, sier Søndenå.
– Vi har nok av anledninger til sage av kampen, men vi gjør det ikke. Det er det som irriterer meg mest, fortsetter Søndenå.

Giftig
Han skryter av bakspillerkollega Jørg William Fiala Gjermundnes. Vår kometspiller satt inn nye fem mål i kveldens kamp. Sondre Paulsen satt inn seks scoringer, derav to straffekast.
– Willi er giftig og ser bra ut. Flere må opp på hans nivå og sult, mener Sandefjord-gutten.
– Vi vinner, men dette er ikke godt nok, fastslår Jørg William Fiala Gjermundnes.
– Vi skal vinne med mer, legger han til.

Utviklingen
Kampen startet bra for ØIF Arendals del. Jørg William Fiala Gjermundnes og Magnus Søndenå hamret tidlig en 2-0 ledelse, før Sandefjord overtok initiativet. Etter 16 minutters spill sto det 7-8 på måltavla. Da tok trenerduoen André Jørgensen Hofstøl og Luka Panza time-out. Den umiddelbare effekten kom og ØIF Arendal fikk spillet til å flyte noe bedre utover omgangen. Forsvarsspillet satt langt bedre foran Kristijan Jurisic. ØIF Arendal gikk, blant annet takket være en frisk Magnus Søndenå – som sto bak en tredel av scoringene i første omgang, til pause med 15-11.
Selv med litt klabb og babb i starten av andre omgang, fortsatte ØIF Arendal med høyt tempo i ankomstspillet. I den midterste delen av kampen slapp ØIF Arendal inn kun fire (!) mål.
Utover i andre omgang så det ut til at vertskapet skulle dra ordentlig fra hvittrøyene. ØIF Arendal gjorde litt for mange feil og gikk til sist seirende ut 29-25. Dermed tok ØIF Arendal revansje for forrige sesongs forsmedelige 30-33 tap i Sparebanken Sør Amfi mot Sandefjord.

Slik var kampforløpet:

2-1 (5 min)
4-4 (10 min)
5-5 (15 min)
10-10 (20 min)
13-10 (25 min)
15-10 (29 min)
15-11 (30 min, pause)
18-13 (38 min)
22-17 (43 min)
25-18 (49 min)
29-25 (60 min, slutt)

Kampfakta ØIF Arendal – Sandefjord
Rema 1000 ligaen, 15.09.2021
Sparebanken Sør Amfi
Tilskuere:
ØIF Arendals lag: Ivan Eres, Kristijan Jurisic – Sondre Paulsen (6), Sebastian L. Simonsen, Henrik Øygarden, Richard Lindstrøm (2), Olaf R. Hoffstad (2), Magnus Søndenå (7), Frederik Børm (3), Lars H. Jakobsen, Mario Matic (2), Kristian Rammel (2) og Jørg William Fiala Gjermundnes (5)
Toppscorer Sandefjord: Sander Ree-Lindstad (6)
Utvisninger: ØIF Arendal 4×2 min, Sandefjord 3×2 min.