BENT SVELE: – Bak Elverum og Drammen kan det bli trangt om plassen – ØIF Arendal
Bent Svele, TV 2 Sporten 2010

BENT SVELE: – Bak Elverum og Drammen kan det bli trangt om plassen

Det tror TV2-ekspert Bent Svele før Rema 1000-ligaen åpner med nettopp Elverum og Drammen i kveld. Han legger ØIF Arendal inn på tredjeplass, men tror det kan bli hard kamp om bronsen denne sesongen.

Bent Svele, Foto: TV 2

– Elverum er nå et hestehode foran de andre lagene. Bak dem virker Drammen sterkest akkurat nå, mens ØIF Arendal alltid vil være der oppe. Så blir det spennende å se hva Runar kan stelle i stand. Det er noe mer åpent denne sesongen hva som skjer på øvre halvdel, mener Svele.

Skjærgårdslekene
Leif Gautestad og Kenny Ekmans Runar Sandefjord vant Skjærgårdslekene, etter en sterk finaleseier over Drammen. ØIF Arendal viste frem gode takter i Sverige mot GUIF Eskilstuna og Skøvde. Elverum har på sin side spilt mot blant annet Alexander Blonz’ nye klubb, ungarske Pick Szeged.
– Treningskamper er treningskamper, men det skal bli spennende å se hvordan styrkeforholdet i toppen har endret seg på den eller den andre måten. For meg fremstår Elverum som store favoritter. Vi får alltids en overraskelse eller to gjennom sesongen, men mye tyder på at det er stabilt i toppen, men mye spennende bak som kan overraske og som kan gi ØIF Arendal mer kamp, sir han videre.

Bækkelaget?
Det er ikke mange sesongene siden Drammen fremstod som gullfavoritter med store bokstaver. Espen Lie Hansen, Gøran Sørheim og Frank Løke var blant spillerne som skulle hente gull til Drammen. Slik gikk det som kjent ikke den gangen. Forventningene og resultatene sto langt fra hverandre.
– Bækkelaget er jo alltid et stort, spennende spørsmålstegn. Kolstad har ambisjoner om å krangle seg inn i medaljestriden. Det er en del klubber bak de tre store. Vi får allerede en pekepinn på hva Drammen har å komme med i serieåpningen, sier Svele og tenker på tirsdagens TV2 Sport-sendte oppgjør mot Elverum.

Kristiansand
ØIF Arendal møter som kjent ambisiøse Kristiansand Topphåndball i premieren onsdag. Svele har selv spilt i forløperen til Kristiansand Topphåndball, Kristiansand IF (KIF), da han var aktiv for en god mannsalder siden.
– ØIF Arendal er favoritter i serieåpningen, men Kristiansand har et spennende prosjekt. Det blir også spennende å se hvordan ØIF Arendal blir, med ny trener og ikke minst med tanke på utskiftningene i stallen, avslutter Svele.

TV2 Sport 2 skal denne sesongen sende kamper fra både kvinne og herreserien, mens Direktesport vil streame alle offisielle kamper som ikke TV2 velger å sende. Den tyske bundesligaen og Champions League sendes på Viaplay/Nent/Viasport. TV2 overtar som kjent alle rettighetene til norsk håndball fra og med neste sesong.