HISTORISK: Aalborg til klubb-VM! – ØIF Arendal
Sebastian Barthold. Foto: Aalborg/NTH

HISTORISK: Aalborg til klubb-VM!

For tre uker siden ble det klart at SC Magdeburg fikk wild-card til klubb-VM. I dag ble det offentliggjort at at også Aalborg har fått plass! Dermed er to av tre inviterte lag (!) i Skarpnes Invitational kvalifisert for klubb-VM.

Sebastian Barthold og Aalborgs sølv fra Champions League har resultert i deltakelse i klubb-VM som spilles i Saudi Arabia i oktober. Foto: Aalborg/NTH

Dermed er det tre europeiske lag som skal delta i klubb-VM i oktober. Barcelona er det tredje, europeiske laget som har billett.
Vi kan vel uten å faktasjekket dette nevneverdig, konkludere med at dette antakelig aldri har skjedd at to lag i en eliteturnering i Norge – i oppkjøringen – har to lag på programmet, som skal kjempe om å bli verdens beste klubblag samme sesong.
Klubb-VM omtales som forkortelsen også betyr – verdensmesterskap for klubblag.

– Det er jo kjempestort for oss som klubb at skulle delta i IHF Super Globe. Det er på en måte det ultimative innenfor internasjonal klubbhåndball med deltagere fra hele verden, og vi gleder oss virkelig mye til at vise oss frem og går etter å komme helt til topps, sier Aalborg-direktør Jan Larsen til Aalborgs hjemmeside i formiddag.

Champions League-vinner Barcelona, sølvvinner i Champions League Aalborg og EHF European League-vinner SC Magdeburg blir Europas representanter.
Al Duhail (Qatar) er også kvalifisert som den asiatiske representanten. Det skal også være to lag fra Saudi-Arabia. De øvrige plassene går til vinnerne av de ulike kvalik-rundene for henholdsvis Afrika, Nord-Amerika, Karibien og Sør- og Mellom-Amerika, skriver den danske mesterklubben på egne nettsider.