DENNE SAKEN VAR EN APRIL-SPØK:ØIF legger halvparten av seriekampene til Kristiansand – ØIF Arendal

DENNE SAKEN VAR EN APRIL-SPØK:ØIF legger halvparten av seriekampene til Kristiansand

ØIF Arendal skal være Sørlandets lag. Derfor blir halvparten av seriekampene kommende sesong lagt til Aquarama. Vipers-sjef Terje Marcussen roser beslutningen.

Aquarama i Kristiansand blir scenen for rundt halvparten av ØIF Arendals seriekamper kommende sesong.

Gårsdagens beslutning bør ikke komme som en overraskelse for de som følger topphåndballen på Sørlandet. Det betyr at 6-7 seriekamper legges til Aquarama, mens de resterende 15-20 hjemmekampene – fordelt på seriekamper, cupkamper, sluttspill og eventuell europacup, som vanlig skal spilles i Sparebanken Sør Amfi.

-Dette er et tiltak ØIF Arendal setter i gang for å styrke posisjonen som en klubb for hele Sørlandet. Derfor har vi lagt inn Aquarama som vår andre hjemmebane neste sesong. Denne avgjørelsen har modnet i klubben over tid, bekrefter daglig leder i ØIF Arendal, Bjørn-Gunnar Bruun Hansen.

Uklart
Det er foreløpig uklart om det blir fem, seks eller eller syv hjemmekamper, med adresse Kristiansand, sesongen 2021/2022. Årsaken er den totale kabalen med europacup, NM-rundene og andre terminmessige forhold. Avtroppende Vipers-sjef Terje Marcussen synes beslutningen er god og skryter samtidig av nytenkningen i Arendal.
– For det første er håndballen på Sørlandet i en fin situasjon med det som skjer her i byen og det som skjer i Arendal. Å trekke synergi-effekter av hverandres kompetanse og fremgang, vil styrke håndballen på Sørlandet. Dette støtter jeg 100 prosent, selv om noen i Arendal sikkert vil rynke litt på nesa – og det samme her i Kristiansand. Håndballen må hele tiden være kreative og strategiske for å styrke produktet, sier Marcussen til oifarendal.no tirsdag kveld.

Daglig leder i ØIF Arendal, Bjørn-Gunnar Bruun Hansen, tror beslutningen vil styrke både ØIF Arendal og det totale håndballengasjementet på Sørlandet.

Utfordringer
Bruun Hansen påpeker at det fortsatt er noen få skjær i sjøen for at kongstanken om å være et lag for hele Sørlandet – bokstavelig talt – blir en realitet.
-Det eneste som kan velte dette er at terminliste-arbeidet gjør det krevende, med tanke på logistikken, ledige helger og andre arrangementer som allerede er fastlagt der borte. Likevel tror vi dette skal gå, sier Bruun Hansen.
En annen faktor for om flytting av hjemmebanen er eventuelle restriksjoner knyttet til smittesituasjonen.
-Du er ikke redd for at konseptet med Sør Amfi og ØIF Arendal blir vannet ut med dette tiltaket?

-Vi vet at mange i Kristiansand og omegn følger oss tett. Vi vet også at reiseavstanden, selv om den er blitt mindre de siste årene, er en hemsko for mange i målgruppa vår, som barnefamilier. Når kampene kastes i gang klokken 18 på søndager, er man ikke hjemme i Kristiansand igjen før i 21-tiden.
Det er ikke et alternativ å flytte kamper til eksempelvis klokken 16.
– Søndag klokken 18 står fast. Da må vi heller gjøre noe med rammene rundt, og det gjør vi med å flytte rundt halvparten av seriekampene til Kristiansand.
Bruun Hansen sier alle i og rundt klubben heier på tiltaket.
-Vi mener alvor med å være hele Sørlandets lag. Derfor vil dette styrke vår tilstedeværelse i Kristiansand og omegn ytterligere, fortsetter Bruun Hansen.

-Dette betyr at ØIF Arendal går inn i andres marked, noe som betyr at konkurransen skjerpes på alle fronter. Det er en styrke, ikke en svakhet, mener Terje Marcussen.
-Vi brenner for at enda flere skal finne glede og la seg begeistre av håndballsporten. Da må vi tørre å se nye veier, sier Bruun Hansen.
ØIF Arendal har med stor suksess tidligere lagt både treningskamper og treningsturneringer til ulike haller rundt om i østre Agder.
-Vi har tatt erfaringene fra dette og med inn i arbeidet. Nå er vi også blitt ett Agder. Derfor passer det ekstra bra å ta et steg videre i denne tankegangen.
Vipers-sjef Terje Marcussen gir seg som kjent om kort tid i suksessklubben i sørvest. Han tror konseptet kan videreutvikles.
-Hvorfor skal ikke toppklubbene by på fest sammen? spør han.

Innrømmer
Bruun Hansen innrømmer at forslaget, som ble lagt på bordet i fjor høst, har vakt oppsikt og reaksjoner internt i klubben.
– Prosessen som førte frem til gårsdagens beslutning har vært preget av at vi alle har blitt tvunget til å løftet blikket. Sørlandet består av to større byer, en rekke småbyer, en rekke håndballmiljøer. Vårt mål er å forene dette, utvikle oss og ikke minst invitere enda flere nåværende og potensielle håndballentusiaster inn i ØIF Arendal-familien. Dette gleder vi oss til, selv om det innebærer en betydelig forflytning av utstyr, sponsorskilt og alt annet som hører med når fremtidens håndballfester skal arrangeres. Det har arrangementsgruppen vår god kontroll på. Etter neste sesong tar vi en evaluering, før vi tar en endelig avgjørelse hvorvidt dette blir fast hver eneste sesong – eller eksempelvis over en to eller tre-årsperiode. Jeg er glad avgjørelsen er tatt, slik at vi kan arbeide konkret med hvordan vi skal løse dette praktisk, vise vår tilstedeværelse i Kristiansand, Lillesand, Søgne og de andre områdene der i forkant av seriekampene der borte. Jeg tror dette blir veldig bra, avslutter Bruun Hansen.

Nettredaksjonen følger opp saken gjennom dagen.