SESONGAVSLUTNING I DET BLÅ: Pålagt full treningsstopp i Viken – ØIF Arendal

SESONGAVSLUTNING I DET BLÅ: Pålagt full treningsstopp i Viken

I går kveld vedtok regjeringen å finnføre strengeste tiltaksnivå i kommuner i Viken. Vedtaket betyr at det blir full treningsstopp frem til 11. april. Dette rammer flere av våre konkurrenter, som Kristian Kjellings Drammen HK.

Kristian Kjelling og Drammen er én av klubbene som nå blir pålagt full treningsstopp i Viken.

-Dette er utvilsomt krevende. Det eneste vi kan gjøre er å avvente videre avgjørelser fra regjering og NHF, kommenterer daglig leder i ØIF Arendal, Bjørn-Gunnar Bruun Hansen, om vedtaket som ble innført med full styrke i Viken i går kveld.

Det betyr at flere av våre konkurrenter, som Fjellhammer, Drammen og Bækkelaget rammes av det ferske, inngripende tiltaket.

-Det er bare å forholde seg til reglene
Ifølge VG.no møter avgjørelsen forståelse blant flere toppklubber i fotball.
-Våre problemer er små i den store sammenhengen, er noe av det sportssjef Thomas Berntsen i eliteserieklubben i fotball Sarpsborg, er sitert på i avisen.
-Selv om det er mye smitte i området, kom det likevel overraskende. Men det er spesielle tider, og det er bare å forholde seg til reglene man blir pålagt, sier Mjøndalen-trener Vegard Hansen.

Lokale tiltak
Her lokalt innførte kommunen strenge tiltak 6. mars, som i utgangspunktet skulle vare til og med 25. mars. Vedtaket krevde også full treningsstopp for byens definerte toppidrettsklubber, Arendal Fotball og ØIF Arendal. Denne bestemmelsen ble imidlertid lempet i helga.
Norges Håndballforbund venter som kjent på videre, nasjonale bestemmelser fra regjeringen. Disse er signalisert medio mars. I dag skrives 16. mars det kalenderen.

Inntil videre bestemmelser foreligger fra regjeringen, er det full stans i toppidretten i Viken, norsk topphåndball er utsatt til etter påske og ulike lokale utbrudd – med påfølgende smittevernstiltak, popper opp rundt om i landet. I mellomtiden har toppklubber som vår egen klubb, Halden og Runar (sendt ut permitteringsvarsel 5. mars) allerede iverksatt – og, eller gitt varsel om permittering av spillere og trenere.

Så, det eneste vi kan konkludere med, er at det eneste som er sikkert, er at alt foreløpig er usikkert. Sesongavslutningen er fortsatt i det blå…