#MittDrømmelag: En kroatisk legende, en svenske og en målvakt med lomma full av pass – ØIF Arendal

#MittDrømmelag: En kroatisk legende, en svenske og en målvakt med lomma full av pass

Selv om ikke en eneste ballartist fra Saltrød er funnet verdig på Sander Simonsens drømmelag, kan derimot Bærum (!) feire en plass på laget. En «gammel» ØIF-svenske er også tatt ut.

Sander Simonsen .

-En krevende oppgave å plukke ut denne gjengen, men jeg har tenkt litt forbi miljøet jeg er en del av i det daglige. Skal vi bli litt bedre for hver eneste dag som går, må vi hente inspirasjon ute i den store verden, forklarer Sander L. Simonsen egen tankekraft rundt sine nøye utvalgte spillere i artikkel-serien #MittDrømmelag.

Målvakt: Arpad Sterbik (lagt opp)
Den opprinnelige serberen var ikke bare en kjempe i fysikkens forstand, men også en målvakt som representerte et nivå som ikke vokser på trær. Han avsluttet karrieren med spansk pass og har vunnet det meste – x antall ganger – både i klubbhåndball og med flagget på brystet. Selv om Sterbik var kontroversiell som følge av alle landslagene han var innom, blir han bedømt for hans eskapader på håndballbanen.
– En legende i mål med en enorm fysikk. Han spiste opp skudd etter skudd – etter skudd. Han var helt enkelt bare best.

Venstre kant: Uwe Gensheimer (Rhein Neckar Løven, Tyskland)
Tyskeren er plukket ut, ene og alene på grunn av en skuddteknikk som mang en gang har sjokkert håndballpublikum i 15 år. Selv om den tyske håndballartisten gleder publikum til morgen, middag og kvelds, har han også et rykte for å være ufin på banen.
-Han scorer fra alle mulige vinkler, har en ekstrem teknikk og etter min mening det beste skuddrepertoaret av samtlige kantspillere.

Venstre bakspiller: Martin Lindell (Limoges, Frankrike)
Lindell ble etter en trøblete start som ØIF Arendal-spiller en publikumshit med sitt skarpe skudd. Lindells utvikling gjorde at fransk håndball ble hans nye stoppested etter forrige sesongen. Svensken er den eneste spilleren på Sanders drømmelag som er – aller har vært – i ØIF Arendal.
– Martin er en spiller som har alt av kvaliteter i den offensive fasen av spillet. Ekstremt eksplosiv og en rå fysikk, spenst, finter og ikke minst skuddet.

Playmaker: Ivano Balic (lagt opp)
Den kjederøykende, kroatiske playmakeren blir nevnt i samme åndedrag som Mikkel Hansen, Talant Dushebaev og resten av 70, 80, 90 –og 2000-tallets aller største håndballprofiler. Med andre ord: En av tidendes håndballspillere. Balic, som la opp i 2015, var en real tryllekunstner.
– En håndball-legende, med et utrolig bra håndballhode. Han hadde et ekstraordinært blikk for spillet, samtidig som han var målfarlig spiller. Jeg skulle likt å ha spilt mot ham før han la opp.

Høyre bakspiller: Dika Mem (Barcelona)
Franskmannen leverer alt fra himmelsk håndballspill, til mer mørke perioder for ham selv og alle rundt ham. Fysikken er antakelig av en annen verden, noe som gjør at Sander finner ham verdig en plass.
– Han er ekstrem i alle spillets faser. En fascinerende og underholdende spiller.

Høyre kantspiller: Aleix Gomez (Barcelona)
Den spanske kantspilleren er bare ett år eldre enn Simonsen. Målmaskinen var blant de første som ble skrevet ned.
– Han er scorer på alt ham får. Skuddteknikken er i en egen klasse. Det er lærerikt å studere hva han gjør med arm og ball, sier Sander L. Simonsen om egen posisjon.

Strekspiller: Ludovic Fabregas (Barcelona)
Katalanerne er godt representert blant Sanders utvalgte. På strek har han funnet frem til den nye franske vinen.
– Etter min mening verdens beste strekspiller, enormt god både framover og bakover.

Sebastian Barthold (til venstre) prøver her å stoppe tidligere ØIF Arendal-spiller Oleg Macharashvili for ganske nøyaktig fire år siden.

Motspilleren Sander har mest respekt for: Sebastian Barthold (Aalborg)
Bæringen har etablert seg som Aalborgs beste venstrekant det siste året.
– Det er en spiller jeg har et godt forhold til, men som jeg aldri har fått helt tak på. Han var en spiller jeg gruet meg for å møte. Det er lenge siden jeg har kjempet mot ham, men han topper min respekt-liste.

Barthold seiler opp – i konkurranse med vår egen Olaf R. Hoffstad – til å bli Alexandre Blonz’ faste kollega på landslaget.