Ny medisinsk ansvarlig før Nærbø kampene! – ØIF Arendal

Ny medisinsk ansvarlig før Nærbø kampene!

Ron Lennart Astrup er ny medisinsk ansvarlig etter at Nikolay Høst ga seg før jul. Ron jobber og driver Stoa Fysikalske Senter på Stoa men skal nå fremover også jobbe for å få ØIF Arendal gutta frisk og rask når en skadesituasjon oppstår!

Ron Lennart Astrup er ny medisinsk ansvarlig i klubben etter at Nikolay Høst ga seg før jul. Nicolay ble hyllet på en av 2020 siste hjemmekamper med stående applaus og blomster etter kampslutt. Men fremover så er det Ron Lennart Astrup som overtar rollen. Ron er utdannet i Danmark, og har drevet Stoa Fysikalske Senter siden oppstarten i 2005. Nå jobber han med Stoa Idrettsmedisin & Opptrening, i samarbeid med Stoa Fysikalske Senter.

I klubben så startet han den 1. januar 2021. Her blir oppgaven hans som nevnt å være medisinsk ansvarlig for klubben. Allerede i dag (og i morgen) så får Ron muligheten til å oppleve håndball i Sparebanken Sør Amfi når ØIF Arendal og Nærbø skal møtes. Det ser hovedpersonen frem til.

I et video intervju med ØIF Arendal forteller han om hva han har gjort tidligere i karrien, hva hans styrker er og hva som gjør at han nå kommer til ØIF Arendal for å bli medisinsk ansvarlig.

– Tidligere har jeg jobbet mye med fotball og sykkel. For blant annet lag som Jerv og for store sykkelprofiler som for eksempel Thor Hushovd.

– Min styrke er vel at jeg har en bred kompetanse. Jeg har først og fremst holdt på i lang tid, men i tillegg så har jeg vært innom mange ulike idretter. I tillegg så har vi ressurser på Stoa Fysikalske Senter i form av maskiner og flink personell dersom jeg skulle være usikker på en skadesituasjon.

På spørsmål om han nå er klar for å bli en del av håndballfamilien så er han tydelig på at tilbudet fra ØIF Arendal var noe som trigget han.

– Hehe, jeg kan ikke så mye håndball nå, og det er ikke sikkert at jeg kommer til å kunne så mye i fremtiden heller. Men prosjekt ØIF Arendal er noe som trigger meg. Dette med at de tørr å gå ut å si at de skal bli best i Norge, det liker jeg. Det er litt som at jeg tørr og si at Stoa Fysikalske Senter er det beste tilbudet innenfor sitt fag her på Sørlandet. Vi deler de same tankene, dette med å være frempå og offensive.

Han fortsetter…

– Jeg er veldig imponert over opplegg og hvor profesjonelt det er. Dette er verdier og planer som jeg liker, dermed var det ingen tvil når denne muligheten kom.

Bjørn Gunnar Bruun Hansen, daglig leder i ØIF Arendal er svært fornøyd med å få sikret seg Ron og den kompetansen som han tilbyr klubben.

– Vi er veldig fornøyd med å få Ron på plass som medisinsk ansvarlig i klubben. Han er utrolig dyktig og besitter en stor kompetanse innenfor ulike idrettsskader. Han er en av Sørlandets beste innenfor det han gjør, så dette er utelukkende positivt og gode nyheter for ØIF Arendal.

– Dette er rett og slett en perfekt match.