Håndballstjerner om VM i Egypt: – Det blir for farlig! – ØIF Arendal

Håndballstjerner om VM i Egypt: – Det blir for farlig!

Flere håndballstjerner på herresiden går nå ut og forteller at de ønsker at VM i Egypt blir avlyst. De mener at det blir for farlig ettersom at så mange land skal samles.

Coronaviruset har satt en stopper for flere store håndballarrangementer, med EM i Norge som sitt siste offer. Nå kan det kanskje også gå mot en avlysning av VM for herrer i Egypt, i hvert fall om en skal ta spillerne sine ønsker til etterretning.

For flere store håndballspillere ønsker å avlyse VM festen og uttaler til media at arrangørene av VM i Egypt må vurdere sikkerheten for spillerne. Stjernene syntes det blir rart at mesterskapet skal spilles for enhver pris når flere og flere store arrangementer kaster inn handkledet og avlyser.

 kroatiske Domagoj Duvnjak som spiller til daglig med Sander Sagosen i THW Kiel er svært skeptisk til det hele og mener at mesterskapet i Egypt blir for farlig.

Også islandske Aron Palmarsson som spiller for Barcelona ønsker å utsette VM. Han henviser til at dette mesterskapet er for stort og spesielt til at det skal kunne arrangeres på riktig måte. For VM i Egypt er nemlig det første mesterskapet hvor hele 32 nasjoner er representert.

– Det bør bli avlyst, jeg personlig kan ikke forstå det, i og med den situasjon vi står i, at en for en hver pris skal fly ditt for å måtte spille, har Palmarsson tidligere uttalt.

Dansk tv2 melder også at flere store danske navn er på randen til å uttale seg i media om at det kommende mesterskapet bør bli avlyst. For i likhet med Palmarsson så er det faktumet at 31 nasjoner verden over skal reise til Egypt som vekker reaksjoner og usikkerhet.

Samtidig så melder de danske håndballekspertene at usikkerheten og argumentene til spillerne ikke er nok alene for å få stoppet VM.

Stjernes ord har enn viss tyngde, det samme har spillernes klubber. Kanskje kan dette føre til at sluttspillet ikke blir arrangert, kanskje ikke. Danske eksperter spekulerer også i om at flere nasjoner vil melde avbud dersom arrangørene ikke ønsker å lytte til kritikken.

Også svenskene har tatt hånden i været og spurt hvordan dette skal kunne avholdes når flere europeiske klubbkamper avlyses. De frykter at avlysninger skal føre til et vanvittig kampprogram, før og etter VM, og at det hele ender med 200 skadete utøvere.

Tvilsomt med avlysning

Det vanker til syvende og sist liten tro på at det vil bli avlysninger, for IHF-presidenten Hassan Moustafa er nemlig fra Cairo i Egypt. Danske eksperter mener at han ikke vil bestemme seg for å avlyse og sier at sluttspillet vil bli arrangert med 100% sikkerhet.

Norge er for øvrig i gruppe E med Østerrike, Frankrike og USA.

Kilder: Tv2.sport.dk