Dette tror de to håndball leirene før NM-Semifinalen! – ØIF Arendal

Dette tror de to håndball leirene før NM-Semifinalen!

Før NM-semifinalen har ØIF Arendals media avdeling tatt temperaturen hos begge leirer før kveldens match, og våre gutter blir naturligvis servert med favorittstemplet.

Dagen er kommet, endelig skal ØIF Arendal til Jæren og spille oppgjøret som har blitt snakket om så lenge. For vi startet allerede etter kvartfinalen mot Kolstad. Den gang ønsket vi oss alle sammen et Drammen lag på hjemmebane i Sparebanken Sør Amfi, men det var den blå klubben fra Jæren som ble plukket ut av hatten for vår del.

Det blir en steintøff kamp, sa Marinko Kurtovic den gangen. Det sa også flere av ØIF Arendal spillerne. Den samme oppfatningen har også begge leirer.

For vi har tatt en prat med både den røde og blå leiren før dagens oppgjør. I fra ØIF Arendal har vi fått vår egen Herman Vildalen som for øvrig har hospitert i kommentatorbua i Sparebanken Sør Amfi de siste ukene, til å ytre sine tanker før matchen. Han er ute med et brudd i håndleddet og ikke med til Jæren, men han ønsker derimot å være med til årets NM-cupfinale og forteller hvordan sjansen for nettopp at dette kan øke.

Ja, nå er ikke jeg en ekspert etter å ha kun hospitert i bua noen uker, men som jeg har sagt tidligere, så tror jeg fortsatt at det blir en skikkelig tøff kamp, i cupkamper kan alt skje.

Allikevel, Vildalen forteller noe som kan minnes om en vinneroppskrift på telefon. I fra egen stue forteller han at det er våre gutter (naturligvis) han har størst tro på.

Men jeg tror at dette er en kamp som avgjøres på hvem som treffer best på taktikken og vil mest. Gutta må være 100% på fra start, da kan de forhåpentligvis feste et grep om kampen. Det blir viktig å sette et godt forsvarsspill, som kan resultere til kontringer og lette mål.

Du som har spilt slike kamper før og som normaltsett hadde vært med gutta nå, kan du fortelle litt om hva en tenker inn mot et slikt oppgjør?

– En cupfinale for ØIF Arendal betyr jo selvfølgelig mye, flere av oss har vært der før og vet hvor gøy det er. Men nå tenker man ikke på finalen i det heletatt, det er bare Nærbø og den jobben som må gjøre for å slå dem som er viktig nå!

LES OGSÅ: ØIF Arendal kapteinen; – det blir en mer åpen kamp enn man tror!

Hermann Vildalen i kommentatorbua og Nærbø trener Rune Haugseng

Nærbø treneren, Rune Haugseng mener at det er ØIF Arendal som skal være det beste laget, og sier at arendalittene vinner dagens kampen 9 av 10 ganger. Allikevel så legges det vekt på at cup er cup og at alt kan skje på 2×30 minutter.

For akkurat det har Nærbø treneren rett i og kanskje spesielt i Nye Loen hallen. For Nærbø har gjort store kamper på hjemmebane før, og da kanskje med nedsablingen av Elverum som øverste triumf.

LES OGSÅ: Supporterbloggen – blir det finale?

Ikke overraskende nok, så er troen størst på våre gutter fra Arendal. Men ingen ser på kampen som en lett eller umulig oppgave. Kampen i kveld kan du se på TV2sport2 eller på TV2sumo kl 19:00.