Flere EM-Kvalifikasjonskamper utsatt! – ØIF Arendal

Flere EM-Kvalifikasjonskamper utsatt!

Covid-19 har igjen gjort sin innmarsj, og skaper store problemer for landslagene rundt om i Europa. Det fører til flere utsetninger i første EM-kvalik runde.

Det er utfordrende med internasjonalt håndball om dagen og EHF biter nok negler for hver dag som går. For å arrangere kamper og turneringer nå er vanskelig. Det er selvsagt på grunn av at Covid-19 har fått nytt fotfeste i Europa.

Tidligere ble det meldt om at kampen mellom Norge og Latvia er avlyst. Dette var avgjort av det europeiske håndballforbundet (EHF), etter dialog med de respektive forbundene.

Nå er også flere andre kamper avlyst i første runde.

Nå melder danske medier at Danmarks første kamp mot Sveits også avlyses. Det er bare en utav mange avlyste kamper. Se listen under for fulloversikt over kommende avlyste kamper.

4. November:
Norge – Latvia
Tsjekkia – Færøyene
Serbia – Hellas
Hviterussland – Italia
Danmark – Sveits

5. November:
Tysland – Belgia

7 November:
Island – Israel
Frankrike – Hellas
Belgia – Serbia
Færøyene – Tsjekkia

8. November
Polen – Nederland

Hentet fra: VG og sport.tv2.dk

GLADNYHET: ØIF Arendal arrangerer målvaktsakademi

Flere av de respektive landslagene ser nå etter nye datoer å få gjennomført kampene på, men det er langt i fra sikkert at det blir med det første. Det er nemlig EHF som står med beslutningen om kamper skal gjennomføres eller ikke. Den danske sportssjefen syntes ikke noe om avlysningene.

Til dansk presse sier han at dette med utsettelser er som «å tisse i buksen for å holde varmen». For det er allerede flere avlyste kamper som må gjennomføres og kampprogrammet blir bare tøffere og tøffere med henvisning til et kommende EM og OL i 2021.

Hva som skjer videre er vanskelig å si, slik Covid-19 er rundt om i Europa nå tilsier nok bare at det blir flere avlysninger. Dette er en problemstilling EHF vil jobbe med de kommende dagene.