Fredrik Urquizo Venemyr om drømmedebuten! – ØIF Arendal

Fredrik Urquizo Venemyr om drømmedebuten!

«Dagen derpå» etter Kolstad kampen møter vi Fredrik Urquizo Venemyr for å høre med han hvordan det var å debutere for ØIF Arendal, hvordan det føltes like før han løp ut på banen og hvordan det var å score sitt først mål for klubben.

Fredrik Urquizo Venemyr er et navn du må lære deg med det samme. Det unge talentet fikk i sesongoppkjøringen debuten for A laget til ØIF Arendal, og gjorde den gang en svært god figur, og var blant annet banens beste i siste sesongoppkjøringskamp mot Runar.

LES OGSÅ: 16 åring og toppscorer for elitelaget!

Nå har han fått debuten sin også i Rema1000-ligaen. For i et oppgjør som Josip Vidovic feiret sin 200 kamp og ble årsbeste for ØIF Arendal så kom Fredrik inn like over midtveis 2 omgang. Den sjansen tok han godt vare på og scoret også sitt første tellende profesjonelle mål.

Se målet til Fredrik Urquizo Venemyr i kampen mot Kolstad.

Nå forteller Fredrik hvordan det var like før han fikk beskjed av Marinko Kurtovic om at han skulle på banen.

– Jeg fikk beskjed om å senke skuldrene og ha det gøy.

– Det var veldig spennende og det kilte godt i magen rett før jeg skulle løpe ut på banen. Å få debuten sin i Rema1000-ligaen for ØIF Arendal er noe jeg har drømt om! Men Marinko hjalp med å bli litt trygg, han sa at jeg måtte senke skuldrene og ha det gøy.

Så hvordan var det når du kom ut på banen?

– Jeg merket ganske fort på tempoforskjellen. Alt gikk mye raskere, det var krevende, men også veldig gøy!

Kan du prøve å sette ord på hvordan det føltes?

– Jeg vil si at det var en drøm som gikk i oppfyllelse. Det har vært en drøm å spille på A-laget helt siden jeg startet på håndball i 1. klasse.

Du scoret jo også ditt første profesjonelle mål. Kan du beskrive litt hvordan sekundene var før scoringen?

– Hehe, ja! Jeg løp på kontra og fikk ballen fra Rammel, så fra der jeg stod så det ut som at Richard kom i bedre fart enn meg og var i en bedre posisjon mot mål så derfor sentret jeg til han. Så spilte han ballen kjapt tilbake til meg som stod åpen foran mål. Så da tenkte jeg «den skal inn!»

Marinko Kurtovic var fornøyd etter gårsdagens kamp og smilte godt når Fredrik Urquizo Venemyr satte sitt første profesjonelle mål.

Hva tenker du videre nå da? Du har fått beskjed fra trenerteamet om at du skal være med helt frem til jul. Skal du prøve å overbevise slik at oppholdet på A laget blir lengre?

– Ja, det må jeg jo prøve på. Jeg skal gjøre mitt beste, og å være med på laget er selvfølgelig et stort mål!

Hvordan har det vært nå i ettertid var debuten og scoringen? Har du klart å lande?

– Ja, faktisk! I natt har jeg sovet kjempegodt! Jeg har også fått en del gratulasjoner og det er veldig hyggelig!

Fredrik gjentar ved slutten av intervjuet at han skal fortsette å stå på og at dette har lenge vært en stor drøm for han. Vi håper at han fortsetter den gode trenden og får flere gode innhopp fremover mot jul!