ØIF Arendal til NM-finalen! – ØIF Arendal

ØIF Arendal til NM-finalen!

Oslo-folk bør stålsette seg på en Sørlands-invasjon i romjula. Magnus Jøndal sendte nærmest egen-hendig ØIF Arendal til cupfinale med 11 scoringer i 26-23-seieren over Elverum.

ØIF Arendal låner saker fra Agderpostens arkiv etter avtale med avisen. Denne saken er skrevet av Vidar Lorentsen.

Oslo-folk bør stålsette seg på en Sørlands-invasjon i romjula. Magnus Jøndal sendte nærmest egen- hendig ØIF Arendal til cupfinale med 11 scoringer i 26-23-seieren over Elverum.

På tribunen lagde 2.500 ØIF Arendal-fans tidenes stemning i Sparebanken Sør Amfi. Taket nærmest reiste seg for hver gang en ØIF-spiller banket ballen forbi Elverum-målvakten.

Mens ØIF-spillerne danset seiersdans etter seiersdans etter kampen, måtte de meritterte hedmarkingene rusle slukørede av banen, med sitt andre tap mot ØIF denne sesongen i bagasjen.

– Utrolig morsomt. I dag er det ikke viktig hvordan vi spiller, men at vi vinner, sier Magnus Jøndal, som dermed er klar for sin andre cupfinale – den første spilte han for Follo.

ØIF-trener Marinko Kurtovic håper alle som var på plass i hallen onsdag, også tar turen til Oslo 30. desember og cupfinalen i Oslo Spektrum.

– Ja, det håper jeg de gjør. En cupfinale er en fest. Det er viktig å ha støtte i ryggen. Jeg håper de tar turen, konkluderer Kurtovic.

Takket publikum

Og treneren takket også alle de som hadde tatt turen på semifinalen for å hjelpe frem laget mot sin første cupfinale.

– Tilskuerne avgjør dette til vår fordel. Vi hadde dem i ryggen hele veien. De var fantastiske i dag og gjorde at vi fikk frem det lille ekstra som gjorde at vi kunne avgjøre kampen. Stemningen var magisk. All ære til publikummet vårt, fastslår ØIF-treneren.

Det ble et drama. Lagene fulgte hverandre gjennom hele kampen. Kun sporadisk var ØIF tre mål foran, for så å se at gjestene spiste opp forspranget og ledet med ett.

Men på slutten klarte ØIF å opparbeide seg en ledelse som de klarte å holde kampen ut, mye takket være Magnus Jøndals scoringsshow. Et dårlig straffekast hindret han i å få dusinet fullt.

– Bortsett fra det dårlige straffekastet, satt det bra. Men det var veldig morsomt i dag. Jeg fikk mange utspill på vingen. De andre spillerne spilte meg god, sier han.

– En drøm

For ØIF Arendal-kaptein, Eirik Heia Pedersen, ble det en spesiell kveld. Han får oppfylt en av sine store håndballdrømmer, nemlig å lese sine lagkamerater i cupfinalen. ØIF-kapteinen var et eneste stort smil etter kampslutt.

– Dette var en stor opplevelse, noe vi har drømt om siden vi rykket opp til eliteserien. Cupen er raskeste veien til suksess. Å spille finale foran 10.000 mennesker vil bli en veldig stor opplevelse, konkluderer 25-åringen.

Agderpostens forside 6. november 2014

En annen som får oppfylt drømmen: Sander Simonsen. 16-åringen spilte siste halvdel av første omgang. Han satte inn en scoring. Sjelden har jubelen vært større i Sparebanken Sør Amfi enn da unggutten fra Saltrød scoret.

– Morsomt at jeg fikk sjansen. Jeg følte jeg tok bra vare på muligheten jeg fikk. Dette er mitt største håndballøyeblikk, men finalen kommer nok til å bli større. Jeg gleder meg, sier høyrevingen, som kom fra Sørfjell foran denne sesongen.

Rørt

Kenny Ekman, forsvarsbautaen, var kanskje den som var mest rørt av spillerne etter kampen.

– Fantastisk, magisk, sier han.

– Dette har vi slitt for. Nå må vi gå for å vinne finalen også. Dette har vært en stor utladning, da blir en litt rørt, smiler Ekman.

Marinko Kurtovic turte ikke slippe jubelen løs før det var et par minutter igjen.

– Jeg hadde fjerderundekampen mot Fyllingen friskt i bakhodet. Da ledet vi med tre, men måtte ha ekstraomganger. Tankene kretset om at dette ikke måtte skje igjen. Derfor ventet jeg også med den siste timeouten, og tok ikke den før det var et drøyt minutt igjen, forklarer han.

Finalemotstander blir Bodø, som banket Haslum 35-24 på bortebane.

– Hadde forventet at Bodø skulle vinne den kampen. Fantastisk bra at det er to nye finalister denne sesongen, mener Marinko Kurtovic.