– Vidović kan bli semifinale-jokeren – ØIF Arendal

– Vidović kan bli semifinale-jokeren

En stadig mer form-sterk kroat kan fort bli mannen som kan vippe semifinalen i NM mot Elverum i ØIFs favør onsdag.

ØIF Arendal viser Agderpostens forhåndssak etter avtale med avisen

– Ja, Josip Vidovic kan være en joker for oss, en som blir matchavgjørende, sier ØIF-trener Marinko Kurtovic.

– Han blir bare bedre og bedre. Det har tatt for hans del, men det er naturlig med tanke på at han er kommet til et land med en annen håndballfilosofi enn han er vant med.

Josip Vidovic smiler bredt når han får spørsmål om han kan være jokeren som avgjør det hele for ØIF mot Elverum.

– Joker, ja, det hadde vært moro å kunne bli det. Men så lenge laget vinner, klager jeg ikke på hvordan jeg spiller selv, smiler kroaten.

Han fikk en tøff innledning på sesongen. Mot Elverum på hjemmebane gjorde han en rekke feil. Feilene er blitt færre og færre. I de siste kampene har han vist seg som en nøkkelspiller.

Stor kamp

Semifinalen mot Elverum ligger an til å gå for smekkfulle tribuner i Sparebanken Sør Amfi. Opp mot 2.500 tilskuere er ventet. Tirsdag meldte sportslig leder i ØIF Arendal, Per Carsten Michelsen, at det billettsalget på nett ville stoppe klokken 14.00 onsdag. Hvis det blir billetter til overs, vil de bli solgt i hovedinngangen av idrettshallen.

Fullsatt hall klinger godt i ørene til både Vidovic og Kurtovic. I forrige uke gikk Kurtovic ut og sa han ønsket 3.000 tilskuere. Så mange får ikke ØIF lov til å slippe inn, men det ser ut til at alle de om lag 2.500 setene blir revet vekk.

– Er veldig glad for at det er solgt så mange billetter. Guttene fortjener støtte, slår Kurtovic fast.

– I en slik kamp skulle det bare mangle at det ikke ble fullsatt, legger han til.

Vidovic forteller at flere av spillerne som har vært i ØIF en stund, snakker mye om semifinalen, og at de vil til finalen.

– Jeg håper vi kan betale tilbake til all fansen som kommer med en god kamp, og en finaleplass, sier han.

Treneren hjalp

Josip Vidovic forteller at han har fått mye hjelp av trener Marinko Kurtovic i starten av sin ØIF-karriere. Ikke minst med språket.

– Språket var et lite problem, men jeg fikk hjelp av Marinko. Nå har jeg begynt å lære litt norsk også. Det hjelper meg med å kommunisere bedre med medspillerne, forklarer Vidovic.

Kurtovic forteller at han merker spesielt godt på de eldre spillerne at de er ivrige etter å få sjansen i en cupfinale.

– De prater mye taktikk seg imellom. Vi har fordelt ulike ansvarsoppgaver når vi analyserer motstanderne. På den måten bidrar også spillerne på taktikkmøtene. Det gjør at de også blir ekstra obs på visse ting motstanderlaget gjør, meddeler ØIF-treneren.

NB: ØIF vil ha en annen joker på benken. David Svenningsen er med i troppen for første gang etter korsbåndskaden, melder ØIF-treneren.