– Det er en «kokosliga» – ØIF Arendal
Mario Matic og Eirik Heia Pedersen.

– Det er en «kokosliga»

Han har flere års erfaring fra eliteseriespill. Mario Matic vet hva han snakker om når han skal beskrive Norges øverste håndballserie …

Søndag møter ØIF Arendal Sandefjords-laget Runar i Sør Amfi. Det blir et gjensyn med Leif Gautestad, tidligere ØIF-trener, på sidelinja for Runar.
Mario Matic forventer at det blir en tøff kamp som kan vippe begge veier.

– En skal ikke ta noen ting for gitt. Det er en «kokosliga», der alle kan tape for alle. Det er viktig kun å ha fokus på oppgavene. Slik skal det være i hver kamp fremover, påpeker Mario Matic.

Mario Matic og Eirik Heia Pedersen.

Spillerne har tidligere gitt uttrykk for at det handler om å få en medalje og et best mulig utgangspunkt foran sluttspillet, med tanke på å få hjemmefordel.
– Vi skal ikke tenke på sluttspill ennå. Serien skal spilles ferdig først, sier Matic.

Selv om Runar har slitt denne sesongen, så advarer Matic mot en undervurdering av laget fra Sandefjord. Han mener skader og uflaks har sørget for at de er i den posisjonen de er. Laget er nummer ti, tre poeng fra direkte nedrykk, men også tre poeng unna sluttspillplass.
– Altså, vi vet jo hva Runar står for. Det er detaljer som gjør at de er så langt nede, for Runar er et lag med mange gode spillere, slår han fast.

Men han trekker også frem at det er mye spesielt, med mange interne relasjoner i lagene. Marinko Kurtovic har trent begge klubbene, Leif Gautestad likeså. Kristijan Jurisic har spilt for begge klubbene, mens Kenny Ekman har gjort det samme.

Husk avkast klokka 18.00 søndag!