Den tunge, tunge festdagen… – ØIF Arendal
Foto: Jan Espen Thorvildsen

Den tunge, tunge festdagen…

Dagen i dag er en festdag for norsk håndball. Et tilnærmet fullsatt Oslo Spektrum skal ta i mot NM-finalistene både for junior og senior. Det skjer som dessverre uten toppklubben ØIF Arendals deltakelse.

Har du hørt om håndballklubben Arild? Eller Støa? Hva med Rjukan eller Grønland? Eller for den saks skyld Mode?

Ikke?

Vel, deres NM-historie i herrehåndballen overgår ØIF Arendals mange ganger alle sammen. Riktignok må du tilbake noen år for å finne tidsepoken hvor akkurat disse lagene regjerte det gjeve Norgesmesterskapet for herrer. Men rent statistisk så finnes det svært mang norske herreklubber som har en stoltere NM-historie enn ØIF Arendal.

Sannheten er at vi kun har spilt en NM-finale siden klubben ble en eliteserieklubb etter opprykket i 2009. Her er NM-statistikken fra ØIF Arendal ble en eliteklubb:

Elverum, 5 NM-finaler
Haslum, 4 NM-finaler
Drammen, 3 NM-finaler
Fyllingen Bergen, 3 NM-finaler
Bodø, 3 NM-finaler
ØIF Arendal, 1 NM-finale
Follo, 1 NM-finale
Halden, 1 NM-finale
Bækkelaget, 1 NM-finale

At exiten i NM for ØIF Arendal bl.a. har vært mot både Follo og Runar da disse klubbene spilte i 1. divisjon, forteller mye om den ugjorte NM-prestasjon fra Arendal. At vi i årets turnering røyk ut hjemme mot FyllingenBergen er heller ingen kvalitetstegn for NM-historien vår. Ei heller fjorårets semifinaletap mot et skadeskutt Halden på besøk i Sparebanken Sør Amfi.

I år spilles den 11. NM-finalen siden vi ble toppklubb. 22 lag har spilt Herrefinalen, bare en gang har det vært med ØIF Arendal på «parketten».

Så er det bare å håpe at våre gutter og trenere, ja hele klubben, starter motivasjon for NM-finalen 2020 gjennom å se de fantastiske rammene som årets finale vil bli spilt under.

For er det en konkurranse hvor vi som klubb står i gjeld til våre supportere så er det nettopp i Norgesmesterskapet. Mobiliseringen til den stolte NM-finalen i 2014 med et par tusen arendalitter i Oslo Spektrum står i sterkt kontrast til klubbens historiske NM-prestasjon. Det må vi gjøre noe med!

Nå som vi nærmer oss oppskyting av nyttårsraketter bør det være et av de største nyttårsforsettene til ØIF Arendal.

I 2020 ønsker vi å servere vårt publikum den største julegaven. En Oslotur i romjulen for å spille NM-finale!

Slik kan du se kveldens finaler:

Søndag 29. desember:
Finale NM Junior Jenter 20:

Kl. 10.00 (10.00) Aker Topphåndball – Rælingen
TV2 Sport 2 og Sumo

Finale NM Junior Gutter 20:
Kl. 12.00 (12.00) FyllingenBergen – Follo HK 
TV2 Sport 2 og Sumo

Finale NM Kvinner senior:
Kl. 14.00 (14.00) Storhamar Håndball Elite – Vipers Kristiansand
TV2 Sport 2 og Sumo

Finale NM Menn senior:
Kl. 16.30 (16.30) Haslum HK – Elverum
TV2 og Sumo