Dette er Michael Apelgrens råd til ØIF Arendal – ØIF Arendal

Dette er Michael Apelgrens råd til ØIF Arendal

Det å møte noen av verdens beste håndball-lag er ikke hverdagskost for ØIF Arendal. For Elverum derimot har det vært hverdagen gjennom hele høsten. Så vi har spurt klubbens trener, Michael Apelgren, hva han tenker før søndagens storoppgjør i Frankrike.

I høst har Elverum fylt opp Haakonshall med over 12 000 tilskuere, møtt storlag som Paris St. Germain (PSG) og Barcelona. Og i en (alt for lang…) årrekke har klubben fra de dype skoger visst at det faktisk kan presteres på toppnivå mot de aller beste klubbene. Selv for en norsk klubb. Hva er da mer naturlig enn å høre med suksesstreneren hva han tror er viktig for ØIF Arendal?

– Arendal er ikke et lag som er naive. I slike oppgjør er det virkelig viktig å være taktisk «slipet» om man skal ha muligheter. Dette er kamper hvor man virkelig må være taktisk rigget og ikke løse kampene som i Norge. Det er stor forskjell på å spille slike oppgjør og de kampene man spiller i norsk serie.

Michael Apelgren deler velvillig på sin rutine fra de internasjonale toppkampene i Champions League med Elverum.

– Man skal være veldig oppmerksom på at noen av de største forskjellene ligger i rammebetingelsene som dommerne setter. Internasjonalt har man ingenting å gå på om man dytter noen sideveis eller «tar» dem i luften. Og dersom man tenker at «trykker» vi til fra starten med litt stygt spill, så vil dommerne justere linjen, så kan man bli overrasket. For synes dommerne du henger i linjespiller eller gjør andre forseelser som ikke er greit, så viser de deg ut kampen igjennom. Man må være sten tøff med spilleren foran seg. Der tillater dommerne en real fight.

Oppskriften må være norsk!

– Jeg tror at ØIF Arendal må ha tro på at det er mulig. Og finne en taktikk som de mener er anvendbar. I det siste ligger å spille typisk norsk. Løpe mye i kontra og så må Nantes ikke ha sin aller beste dag. Har de det, slår de alle norske lag.

Elverum møtte HBC Nantes i en oppkjøringskamp i august. Da ledet elverumsingene med 7 mål til pause, men tapte med 3. Hva kan ØIF Arendal ta med seg fra den kampen Michael?

– For det første så har Nantes byttet trener foran sesongen. Og det gjør nok at tidspunktet for å møte laget er ørlitegrann bedre nå enn tidligere. Det er et lag som spilte Final4 i Champions League i 2018. Så gode tror jeg ikke de er nå. Men at de er gode nok for å spille gruppespillet vi er endel av i Champions League, det er det ingen tvil om.

– Det snakkes mye om Lazarov og mange dyktige spillere i Nantes. Og ja, de har spillere på hver eneste posisjon som antageligvis hadde vært best i den norske eliteserien. Men det er fremfor alt en fantastisk stor og dyktig linjespiller som kan komme til å gjøre det vanskelig for Arendal.

– Da vi møtte Nantes i august ledet vi med 7 mål til pause. Da brukte de ikke linjespilleren noe særlig i spillet. I andre omgang ble han involvert nesten hele tiden. Ja, vi tapte med 3 mål. Så det forteller endel av historien.

Har ØIF Arendal sjanse til å klare å slå ut HBC Nantes over to kamper? Og hvilket resultat trenger man på bortebane?

Michael Apelgren og Marinko Kurtovic

– Det finnes en bitteliten sjanse for det. Nantes er et fantastisk lag. De må undervurdere og ØIF Arendal må overprestere. Men det er mulig. At ØIF Arendal begynner borte er bra. Jeg tror at klarer man å komme unna med 5 måls tap i Frankrike så er det spenning til hjemmekampen. Kanskje 6 også. Men blir det 10 mål, da er det en langt vanskeligere utgangspunkt. Da tror jeg det blir veldig tøft.

Ofte avgjøres kamper i de siste 10 minuttene og her oppfordrer Elverumstreneren ØIF Arendal til å være ekstra oppmerksom.

– Nantes går nok inn i denne kampen og tenker at dette løser vi. Klarer Arendal å henge med til kampens siste 10 minutter skal man være veldig kald. For de siste minuttene av kampene i slike oppgjør er ofte veldig avgjørende. Gjør man gode vurderinger og lite feil kan man komme ut med et godt resultat kanskje bare 4-5 mål bak eller bedre. Gjør man derimot tekniske feil, tar raske avslutninger i etablert angrep så kan det fort bli at hele oppgjøret ryker i disse avgjørende minuttene.

Hva håper du på Michael, vil du se ØIF Arendal i gruppespillet i EHF-cupen over nyttår?

– Det hadde vært veldig gøy. Den norske ligaen skal være i utvikling. Og jeg mener at vi i Elverum har bidratt til det gjennom gode internasjonale resultater i Champions League. Noe jeg er veldig stolt av. Det vil være moro for utviklingen av Arendal og hele den norske ligaen om klubben kom til gruppespillet. Det er slike resultater som driver den norsk håndball fremover. Og vi behøver slike kamper for å få den utviklingen i hverdagen som vi ønsker oss.

Søndag 24. november kl 17.00 – billetter kjøper du i dag! Trykk på bildet!