– Det er verdenssjerner i alle posisjoner! – ØIF Arendal

– Det er verdenssjerner i alle posisjoner!

Marinko hadde stort ønske om å møte HBC Nantes, men det var først i et gruppespill. Nå er Champions League-finalisten fra 2018 det store hindret før et gruppespill.

– Jeg trengte noen minutter for å gledet meg over mulighetene. Vi hadde så inderlig lyst på en mindre vanskelig oppgave enn Nantes. Rent sportslig var det antagelig det mest krevende laget vi kunne få.

ØIF Arendal trakk HBC Nantes til «playoff» runden i Europacupen. De spilte Champions League-finale i mai 2018. Den gang, for litt over ett år siden, slo de Paris Saint-German (PSG) i semifinalen.

Saken fortsetter under bildet

– Publikum får det beste man har sett av håndball noen gang i Arendal. De kommer til å få se et fysisk lag der hver spiller nærmest veier 10-15 kilo mer enn våre gutter. Fransk håndball er robust og offensiv. Det er svært krevende motstander.

Det betyr ikke at ØIF Arendal og klubbens hovedtrener har gitt opp helt.

– To faktorer som virkelig må på plass er at spillerne må være 100% på. Og vi trenger et publikum i ryggen som virkelig er både «tent» og på de også.

Marinko mener at Elverums prestasjoner i Champions League bør inspirere.

– Se hva Elverum får til i Håkonshall med 12 000 tilskuere i ryggen klarer de å komme tilbake etter underlege mot PSG. Det er imponerende. En slik prestasjon trenger vi også. Og da trenger vi også at publikum mobiliserer inn mot kampen i Sparebanken Sør Amfi.

Marinko tar en titt på nettsidene til Nantes og kommenterer raskt.

– Det er altså verdensstjerner i alle posisjoner. Spillere på landslag over hele verden. Det blir fantastisk å møte dem. Og det blir like fantastisk å kunne spille to oppgjør helt uten press.

Mye spennende å diskutere frem til «playoff» kampene.

ØIF Arendals hovedtrener håper også at spillerene ser muligheter i oppgjøret.

– Gutta har en fantstisk mulighet til å vise seg frem på høyeste europeiske nivå. Kampene kommer til å bli sett over hele Europa og har man en drøm om å bli utlandsproff, da er dette så definitivt arenaen å vise seg frem på.

ØIF Arendal har fordel av at siste oppgjøret skal spilles i Sparebanken Sør Amfi. Første kamp spilles i Frankrike. Foreløpig er ikke kampene bestemt til noe tidspunkt eller konkret dag.

HBC Nantes – ØIF Arendal spilles helgen 16.-17. november.

ØIF Arendal – HBC Nantes spilles helgen 23.-24. november.

Skarpnes sponsorer ØIF Arendal