– Vi får betalt for godt arbeid over tid! – ØIF Arendal

– Vi får betalt for godt arbeid over tid!

Det er nesten så han ikke klarer å stoppe når vi ber Marinko Kurtović trekke frem gode prestasjoner fra onsdagens solide borteseier mot Nærbø. Marinko var fornøyd med de aller fleste av sine disipler.

– Vi er på rett spor. Og vi har jobbet sten tøft for det. At betalingen kommer med syv strake seiere er bare vidunderlig. Det er ikke store endringene vi har gjort. Men vi har hatt veldig tror på det og nå vokser selvtilliten for hver kamp. Det er klart at du kommer prestasjonene fra hver enkelt spiller og da kommer resultatene for laget.

Marinko var svært fornøyd etter seier 33-30 borte mot Nærbø. Det å vinne i «fjøset» er ingen enkel oppgave.

– En av de tingene som jeg er virkelig fornøyd med og som det har vært stor utvikling på, er at spillerne tar ansvar hver og en hele tiden. Det er ikke lengre slik at man «står og venter» på at andre skal ta ansvar. Man fordeler ikke ansvaret til høyre og venstre. Det er kanskje den største forskjellen på det vi driver med nå og det vi drev med da sesongen startet.

Hva betyr en slik seiersrekke kronet med en sterk borteseier på Jæren for utgangspunktet foran Europacup-kampene?

– Først og fremst kan vi være offensive. Vi har kommet over «trekningssjokket». Og jeg tror at gutta har lagt fra seg den umiddelbare respekten for HBC Nantes. Vi gleder oss enormt til å reise på fredag og til å spille på søndag. Seiersrekken har gitt oss godt påfyll med selvtillit og det trenger vi. For vi har tenkt å bli ubehagelige for franskmennene.

Hvem vil du trekke frem fra dagens flotte prestasjon mot Nærbø?

– I første omgang synes jeg forsvaret og målvaktspillet virkelig fortjener honnør. Andrè var fenomenal i mål. Redder tre av tre 7-metre og står suverent eller også. Det er moro å se hvordan Josip styrer angrepsspillet med jernhånd. Han tar ansvar og spiller med enorm disiplin. Det har han blitt veldig mye flinkere på. Sondre er virkelig i form og gjør nok en meget god kamp. Martin Lindell setter et fantastisk «trykk» på motstanderen. Virkelig klasse. Eirik Heia Pedersen er på vei tilbake i form. Jesper var god fremover. Og det var utrolig godt å se Sander sette to av to i dag. Han har virkelig jobbet godt for å løfte formen.

En spiller har Marinko litt ekstra sympati for etter kveldens kamp.

– Richard Lindström er en juvel for oss. I dag var han god selv om ballene ikke gikk i mål. Det er tilfeldigheter. Han kommer til å bli «hur bra som helst». Mot Nærbø var det bare uflaks at det ikke ble 5-6 mål.

Han er ikke ferdig med honnøren.

– Jeg må få skryte av den jobben som Åsmund gjør sammen med André i mål også. De 7-metrene Andrè redder er ikke tilfeldig. Sammen har de lest seg gode på motstanderne. De gjør en virkelig solid jobb. Åsmund gjør et fantastisk grunnarbeid og er med på å gjøre André god.

– Det er veldig bra å slå Nærbø i «fjøset». Stå i mot trykket fra tribunen og i dag var hjemmelaget ikke i nærheten.