Kristoffer Haugen Pedersen lånes ut til KRS Topphåndball. – ØIF Arendal

Kristoffer Haugen Pedersen lånes ut til KRS Topphåndball.

ØIF Arendals store venstreback-talent, Kristoffer Haugen Pedersen, er nettopp blitt frisk fra langtidsskade. Nå lånes han ut til KRS Topphåndball for å forsøke å hjelpe de hardtsatsende mot opprykk.

– Dette er en fantastisk mulighet både for Kristoffer og for KRS. Kristoffer er et meget stort talent som virkelig var på gang da skaden hans satt han utenfor spill i nesten et helt år.

ØIF Arendal trener, Marinko Kurtović, er glad både på Kristoffer og KRS Topphåndballs vegne.

Kristoffer Pedersen og Hermann Vildalen.

– Dette var god match. Klubben får en fantastisk spiller som kan hjelpe dem i opprykkskampen og Kristoffer får sårt tiltrengt spilletid på et nivå høyere enn 2. divisjon hos oss i opptreningsperioden. Det er perfekt for alle.

– Konkurransen i ØIF Arendal på venstrebacken er veldig tøff. Og i den fasen jeg går inn i nå, er det viktig med spilletid for å videreutvikle meg. Så dette er en flott løsning for alle, sier Kristoffer selv.

At han går på skole i Kristiansand gjør også saken enklere.

– Sist kamp jeg spilte var tilbake i desember 2018. Jeg hadde slitt endel med skulderen og kjente at nå var det så ille at jeg ikke kunne fortsette. Derfor ble det først et avbrekk for å se om jeg kunne lege skulderen uten operasjon. Det gikk ikke. I april ble det bestemt at jeg måtte operere. Og først nå er jeg helt restituert. Nå kjenner jeg ingenting.

Marinko mener at Kristoffer har vært maksimalt uheldig med sin skade.

– Skaden kom veldig ubeleilig for Kristoffer. Han hadde akkurat begynt å ta spilletid fra de etablerte. Var i ferd med å dokumentere at han hadde tatt et nytt nivå, så kom skaden. Det kunne ikke være mer uheldig. Men nå er han heldigvis helt frisk igjen.

Kristoffer er lånt ut til KRS Topphåndball ut sesongen 2019/2020. Debuten kan komme allerede førstkommende søndag, da møter Kristiansand Nøtterøy til toppkamp i 1. divisjon.