Gir spillerne lørdagsfri – ØIF Arendal
Marinko på trening før kampen mot Follo.

Gir spillerne lørdagsfri

Marinko Kurtovic er svært fornøyd med spillernes respons på trening denne uka.

ØIF Arendal står med like mange poeng etter to serierunder som det Jahn Teigen og Norge scoret i den internasjonale Melodi Grand Prix-finalen i 1978. Da skulle en kanskje tro at det var mer trening som gjelder, men Marinko Kurtovic – trener for ØIF Arendal – liker så godt det han har sett på trening og den attityden som elevene viser, at han kun velger å kjøre videomøte på lørdag. Etterpå får spillerne fri.

FOTO: MAY ELIN AUNLI

Marinko forklarer at han ikke ønsker å ødelegge den attityden som spillerne hele uka har vist på trening med å ha en økt dagen i forveien.
– Det er bedre å stoppe nå. Guttene har vært fantastiske på trening denne uka. Vi har fått rettet opp i ting som ikke har fungert. Det er en voldsomt revansjesugen gjeng som kommer på kamp søndag, lover Marinko.

Han ser at den attityden og innstillingen som han har etterlyst så langt, den er nå kommet tilbake.
– Garantert – vi kommer til å ta den med inn i kamp, slår han fast.
– Uansett hvem vi møter er det attityden det handler om. Det er den vi har vunnet titlene våre med, sier han.

Follo er et lag ØIF Arendal ikke har møtt på lenge. Sist gang lagenes veier krysset hverandre, i en cupkamp for et par sesonger siden, vant Follo.
– Et fint lag med noen gode danske spillere og en god svensk målvakt. I tillegg er det mye ungt, mange talenter. Follo kan overraske, men herfra skal de ikke få med seg noe, lover Marinko.

ØIF-treneren lover også at publikum vil få se et lag som er enda mer på enn det har vært i de to første kampene, med enda mer glede og mer attityde.
– Vi skylder publikum og alle andre å vise oss fra en bedre side, vise enda mer glede. Når vi er på banen og motstanderen er bedre, selv om vi har gjort vårt beste, da er det greit. Men vi har ikke fremstått slik i de to siste kampene. Det har ikke vært akseptabelt, forteller Marinko.

Spillerne har skjønt alvoret.
– Ja, og skuffelsen er blitt til en glød som vi ikke har hatt til nå. Når jeg ser den gløden, så vet jeg ikke det som har skjedd, ikke vil skje igjen, melder ØIF-treneren.