Før kampen: Magnus Jøndal – ØIF Arendal

Før kampen: Magnus Jøndal

Magnus spilte i sine unge dager for Hobølklubben Tomter, før han gikk til Follo og var der i åtte år før de rykket ned til 1. divisjon etter forrige sesong. Magnus debuterte på rekruttlandslaget i 2009, og a-landslaget i 2010 hvor han scoret i debuten. Og faren til Magnus, Arild Jøndal, spilte på landslaget på 70-tallet. Venstrevingen er plassen, og med sine 181 cm, har han vært en ettertraktet spiller som blant annet har vært med på «årets lag» i ligaen.

– Magnus, hvordan synes du det går i ØIF Arendal og med deg på banen?

– Det har vært en fin sesong sålangt. Jeg hadde troen tidlig på at vi skulle få en bra  sesong, men at vi skulle være med og kjempe om tre gullmedaljer, hvor den første ble NM-gull, er rett og slett supert. Jeg er i god form og det går stort sett bra for min del.

– Vi har fire viktige kamper igjen i ligaen i det som blir den beste i klubbens historie. Hva kan du si om Bækkelaget?

– Klubben er bedre enn tabellplasseringen. De har lenge slitt med mye skader, og laget har hatt mye stang ut. De har rett og slett mange gode spillere. Ulempen for vår del til søndag, er at vi har press på oss for å vinne for å henge med i gullkampen, mens Bækkelaget kommer til å kjempe og krige i hver eneste duell for å beholde plassen i ligaen. Det blir rett og slett vanskelig å få med to poeng hjem fra Oslo fra Oppsal Arena. Spiller vi opp mot det beste, som jeg tror vi gjør, så vinner vi. Det høres kanskje ut som en Marinko-klisjè, men til denne kampen må vi ha rett «attityd».

– Hva tror du om sluttspillet?

– Jeg tenker minst mulig på sluttspillet, men det blir nok full innsats fra alle lagene som er med, da den gjeve plassen om å spille ute i Europa og kvalifisering til Champions League ligger der. Men fokuset for meg de neste ukene er kun på ligagull.

– Nok håndball for nå, hvordan trives du i Arendal?

– Jeg har det kjempefint. Jeg setter spesielt stor pris på mange flotte mennesker i og rundt klubben. Utenom håndballen jobber jeg litt på Sam Eyde videregående skole som kroppsøvingslærer og jeg er stort sett hjemmekjær og koser meg og slapper av i leiligheten jeg bor i. Jeg liker veldig godt å spise lunsj på Sportsbaren ved Pollen, samtidig som jeg får med meg litt sport der også.

– Marcus Dahlin har utfordret deg til å bli aktiv på Twitter.

– Ja, jeg så det. Det kan jeg love alle klubbens informasjonshungrige om at sjansene for det er svært små. Jeg konsentrerer meg om å være best mulig på banen i kampene, så jeg tviler på om jeg kommer meg på Twitter.

– Og til slutt, hvordan tror du sesongen ender for ØIF Arendal? Blir det gull?

– Jeg både håper og tror på ligagull!

Tusen takk for praten, Magnus!