Kalasseier mot Follo – ØIF Arendal

Kalasseier mot Follo

Vant 36 - 19, men bronsemedaljen glapp med to mål

Det ble en festforestilling i Sør Amfi i går kveld når ØIF Arendal møtte Follo til siste ordinære seriekamp i Postenligaen 2012/13.

Trafikken var til tider kaotisk utenfor hallen, med tanke på at folk hadde gått mann av huse og at været var ganske vinterlig, men det så allikevel ut til å gå greit. Inne i hallen fylte tribunene seg opp, og til slutt var det nesten 2000 stk som hadde funnet seg en plass å sitte. Et fantastisk resultat, spesielt til en onsdags kveld å være.

Før kampen tok Kjetil Øygarden mikrofonen i en spesiell anledning. En trofast ØIF spiller, Knut Martin Johnsen, takker etter inneværende sesong av og legger håndballskoene på hyllen. Som takk for innsatsen gjennom mange år mottok han en gave fra klubben og gode ord fra Kjetil.

Så var det klart for avkast, og hjemmelaget gikk ut i hundre. Her var det full satsning fra første sekund, og ØIF Arendal dro raskt i fra. Til pause var hjemmelaget foran med seks mål på stillingen 19 – 13,  og større skulle ledelsen bli i andre omgangen. Til slutt virket det nesten som Follo ga opp, for når dommerne blåste av etter 2×30 minutter var stillingen hele 36 – 19.

Bestemannspremien gikk til Svenn Erik Medhus, og han vartet virkelig opp med mange flotte redninger, og noterte seg også på scoringslista med et fantastisk skudd fra mål til mål. Fremover på banen var David Svenningsen i storform som vanlig, og også navnebror David Rui vartet opp med flere flotte kontringsmål.

Vi tar også med oss en flott prestasjon av innbytter Adin Sehovic, som kom inn og reddet straffe.

Den største snakkisen denne kvelden ble vel kanskje Kenny Ekmans røde kort. Det var høy temperatur på banen, og mye tenning, men om Kenny skulle hatt rødt kort eller ikke kommer sikkert til å bli diskutert ved flere anledninger.

Selv med seier over Follo var ØIF Arendal avhengige av at Bodø skulle slå Runar i Sandefjord og at BSK/NIF skulle spille uavgjort med Drammen for å ha sjanse på bronsemedaljen. Slik skulle det dessverre ikke gå. Det var med svært liten margin at bronsen glapp, bare to mål. Runar og Bodø spilte nemlig uavgjort, mens BSK/NIF vant over Drammen med ett mål. Dermed endte ØIF Arendal opp på sjetteplassen i årets Postenliga.

Nå er laget klare for sluttspillet, og åpner på hjemmebane i Sør Amfi mot Elverum den 10. april. Her blir det garantert mere fantastisk håndball, og vi håper at publikum igjen skaper kjempestemning i hallen.