Marinko: – Nå har Josip blitt en ordentlig arendalitt! – ØIF Arendal
Josip Vidovic med årets scoring mot Halden

Marinko: – Nå har Josip blitt en ordentlig arendalitt!

ØIF Arendals hovedtrener mener at når Josip Vidovic nå har skrevet en avtale som kan komme til å strekke seg ytterligere 6 år frem i tid, da må han være som fullgod arendalitt å regne!

– Det er helt naturlig for oss å forlenge med det som vi mener er Norges beste midtback. Josip Vidovic er utrolig viktig for ØIF Arendal og for laget.

Marinko Kurtovic er henrykt over å ha signert kroaten som har «slått rot» i Arendal i ny langtidsavtale.

– Josip er godt likt både i laget, i klubben og i hele håndballmiljøet i Arendal. Han stiller opp som yngre trener. Jobber som instruktør i «aktiv på dagtid». Han er en utrolig snill gutt utenfor banen også, skryter Marinko.

Og at han er viktig på banen mener treneren at det finne nok av eksempler på fra sesongen som gikk.

Josip opererte etter seriefinalen

– Josip var ute med noen forskjellige skader i fjorårssesongen. Det var perioder som det var vanskelig for oss å prestere på det nivået vi ønsker. Og vi ble slått ut av europacup og tapte sluttspillfinalene i to av disse Josip-fraværene, minner han oss på.

– At Josip ønsker å forlenge avtalen med oss er vi henrykt over. At han i tillegg ønsker å skrive en så lang kontrakt, det forteller alt om hva han synes om ØIF Arendal. Om prosjektet vårt. Og selvsagt også hvor godt han har det i Arendal utenfor håndballen.

For i følge hovedtreneren er det ingen som vil skrive så lange kontrakter uten at man liker seg også utenfor banen.

Dette er nok et bevis på at vi jobber riktig. Vi jobber med et langtidsprosjekt. Og prosjektet er attraktivt både for spillerne som er her og spillere som ønsker seg hitt. Det er vi stolte av.

Marinko har flere god ord til Josip.

– Josip er en bauta i laget. Han er like viktig for oss i begge ender av banen. Både i forsvar og i angrep. Og han representerer kontinuiteten i laget. Verdien av kontinuitet må ikke undervurderes. Være seg når det kommer til trening og spill og ikke minst når det kommer til utvikling av hele treningskulturen i gruppa. Josip går foran, akkurat slik vi forventer.

Josip Vidovic i 6 nye sesonger med ØIF Arendal!