– Jeg er veldig fornøyd med å signere for Norges beste klubb – ØIF Arendal

– Jeg er veldig fornøyd med å signere for Norges beste klubb

Endelig kan vi slippe katta ut av sekken og offentliggjøre vår første signering foran neste sesong. Vi har signert en ettertraktet, norsk spiller med stort potensial til å bli en yndling i Sør Amfi.

Det er med glede vi kan melde at Mario Matic er klar for ØIF Arendal fra neste sesong. Matic har i flere sesonger vært en av de beste playmakerne i eliteserien og har de siste tre årene vært i Fyllingen. Nå bytter han gult ut med rødt og svart.

– Veldig spennende for meg å få dette tilbudet. Jeg er veldig fornøyd med å signere for Norges beste klubb, sier Mario Matic, som har kontrakt med Fyllingen frem til 31. mai.

Han kan stå i en spesiell situasjon om Fyllingen slår Runar i kvartfinalen i sluttspillet. Da er mulighetene til stede for at han kan møte sin nye klubb i semifinalen i sluttspillet.

– Det kan potensielt skje, ja. Det kan bli interessant, men jeg er fortsatt Fyllingen-spiller og skal fullføre den kontrakten, men det hadde vært bittert å slå ut ØIF når jeg vet hvor jeg skal fra høsten av, forteller han.

 

Matic er fra Stavanger og har spilt på seniornivå for Sandnes, Runar, Stord og Fyllingen. Han var innom Viking som junior.

 

Matic trekker frem at det er flere ting som gjør at han nå bytter ut Bergen med Arendal. En av grunnene er Marinko Kurtovic, ØIF-treneren som hadde ansvaret for Matic da han var i Runar. I tillegg har han latt seg imponere av ØIF de gangene han har besøkt Arendal som spiller.

– Mange ting spiller inn. Jeg jobbet med Marinko da han var i Runar og jeg synes han er en dyktig og profilert trener. Vi samarbeidet veldig bra da jeg var i Runar. Samtidig har jeg latt meg imponere av hele organisasjonen i ØIF. Utenfra synes jeg den har sett imponerende ut. Det er masse liv i hallen og stor interesse for håndball og klubben i byen, trekker nysigneringen frem.

 

Han trekker også frem det håndballmessige. Matic synes ØIF er en spennende gjeng håndballmessig.

– Jeg har hatt mange fighter med dem oppigjennom. To sesonger på rad har vi møttes i sluttspillet. Jeg kjenner guttene fra før. Det er veldig spennende håndballmessig det klubben står for, sier han.

 

Marinko Kurtovic er strålende fornøyd med å ha sikret seg Matic, og til å få et gjensyn med sin gamle elev, nå i riktig drakt.

– Vi får en fantastisk midtback, men også en allroundspiller som er veldig håndballklok. Jeg hentet ham til Runar og har fulgt med på ham siden. Han er en spiller som har tatt mange steg, både som spiller og som person de siste årene, forklarer Marinko, som også trekker frem at det er en ung spiller med mange år foran seg.

Matic er født i 1994.

– Han har vist at han er en av de beste. Nå gjelder det for ham å ta det STORE steget, påpeker ØIF-treneren.

 

Han trekker frem at dette også sikrer god konkurranse på midtbacken i ØIF, noe Marinko føler har manglet. Det har vært en prioritet å finne en ekstra midtback, men at den rette ikke har dukket opp før nå. I dag er Josip Vidovic den selvskrevne eneren. Kurtovic trekker frem at dette også vil gjøre Vidovic enda hvassere.

– Han har vært selvskreven, men hatt en enorm belastning. Dette betyr at vi kan rokere mer. Nå få vi de to klokeste håndballhodene i norsk håndball i samme lag. Dette betyr også at Mario kan ta enda flere steg i sin utvikling. De vil både utfordre og utfolde hverandre og vil gjøre oss enda sterkere. Begge kan også stå i 5-1-forsvar. Jeg gleder meg utrolig mye til å ha begge på samme lag. Med dette viser vi at vi vil noe, mener Marinko Kurtovic.

 

Matic har vært en ettertraktet spiller og hadde også flere tilbud, men sier at ØIF var mest spennende.

– Hva slags forventninger har du til ØIF?

– Så absolutt å kjempe i toppen. Klubben er spennende og vant ligaen denne sesongen. Jeg er litt spent på hva som skjer i Europa, hvilken E-cup det blir. Mesterliga er absolutt mulig. I tillegg blir det å vinne gull i Norge, og uansett hvilken E-cup det blir, gjøre det bra i Europa, påpeker han.

For egen del ønsker han å bli en ledende spiller i eliteserien.

– Jeg ønsker å bli en spiller som bidrar med mye underholdning til publikum. Jeg er en entusiastisk spiller, som spiller med mye følelser på banen, beskriver han.

 

Det er en ting han gleder seg ekstra til, nemlig å løpe inn i Sør Amfi med rød og svart hjemmedrakt.

– Stemningen i Sør Amfi er elektrisk, uten tvil den beste hallen i Norge. Jeg gleder meg stort til at det skal bli min nye hjemmearena, sier han.

 

Vi gleder oss vi også!!!!