– Vi har den progresjon vi har lovet hverandre! – ØIF Arendal

– Vi har den progresjon vi har lovet hverandre!

– Vi har akkurat den progresjon vi har snakket om. Steg for steg helt fra vi var i Danmark. Og vi gjør det både forover og bakover.

ØIF Arendals hovedtrener er godt fonøyd med hvor ØIF Arendal er sportslig når vi nærmer oss midtveis august.

– Jeg er veldig fonøyd med finalen. Ja, gjennom hele turneringen. Helt fra det vi gjorde i Danmark, har vi tatt steg for steg.

– Det viser styrke at vi går til topps i Skjærgårdslekene med mange gode lag. Og vi har ikke fokus på dem som er ute. Bare spillerne som vi har disponible.

Og Marinko mener faktisk det også er noen «fordeler» å spille uten strekene…

saken fortsetter under videoen

– Fordel og fordel. Men vi ser faktisk at bakspillerne blir mer disiplinerte når vi spiller uten noen som normalt spiller strek. Det blir ikke like mange forsøk på å lete etter og «presse» ballen inn til strekspillerne. Det gir mer flyt i spillet og bakspillere som blir farligere på mål. Sånn sett så har det vært en liten fordel.

Veldig fornødy med alle spillerne

Marinko er veldig fornøyd med alle spillerne. Og vil egentlig ikke trekke frem noen andre enn Olaf Richter Hoffstad og Martin Lindell.

– Olaf har jeg sagt mye om. Allikevel mener jeg at Martin har væt vår beste spiller gjennom turneringen.

– Han ser veldig glad ut. Fornøyd. Og det slår også ut i håndballspillet hans. Dessuten er han fysisk helt utrolig godt trent. En sinnsyk spenst. Et vanvittig skudd.. Han er livsfarlig i angrep, nærmest en tikkende håndballbombe.

– Vi skal gjøre Martin ennå bedre i forsvar. Der har vi litt å jobbe med.

En annen som har imponert Marinko er Hermann Vildalen.

– Hermann har vært dønn lojal til laget. Tatt på seg å være strekspiller. En svært god en også. I finalen fikk han spille mer bakspiller og det er gøy å se hvilket potensiale han er i ferd med å ta ut.

Herman får også forsvarsskryt av sjefen.

– Han styrer forsvaret. Kommuniserer for mange. Og er veldig lydhør til innspill fra benken. Jeg er så fornøyd med den jobben han gjør om dagen. Det er veldig gøy.

Hva med nykommeren Richard Lindstrøm. I Sondres skadefravær i finalen ble det ennå mer på skuddmaskin.

Åsmund imponerer generelt om dagen. Han har fått noen arbeidsoppgaver som vil gi utvikling også. Men generelt veldig bra, spesielt tatt utgangspunktet i betraktning.

Marinko Kurtovic

– En flott utvikling i den perioden han har vært hos oss. Og jammen ser han ut til å bli den skytteren vi har ønsket oss. Han som kan «kline» ballen inn fra 10-meter. Han er i utvikling hele tiden. Han har god tid. Er ung og skal ikke stresse. Bare se på første sesongen som en rekke med muligheter.

– Men at det kommer mer fra han fremover. Det er jeg ikke det minste i tvil om.

– Også Josip og Mario viser hvilke spillere de er. Eirik er i flott utvikling. Vi har rett og slett bare en masse gode spillere. Og vi gleder oss over å være på lag sammen. Nå skal vi fortsette den jobben vi holder på med.

– Så blir det nok bra når sesongen starter.