Ulidelig spennende i Sør Amfi da ØIF Arendal sikret bronsemedaljene i eliteserien.

Det endte med 32-28 i en forestilling i Sør Amfi.
ØIF Arendal red seieren i land.
– Men dette satt langt inne, oppsummerer både Kristian Rammel og Kristijan Jurisic.

Martin Lindell ble toppscorer med ni mål. Han ble også kåret til ØIFs beste.

For det var spenning hele tiden i Sør Amfi. Nærbø er kjent for aldri å gi seg, og det gjorde de heller ikke denne gangen, selv om ØIF var i føringen det meste av kampen. Jærbuene bet seg fast i ryggen og lot aldri ØIF hvile. ØIF måtte virkelig kjempe for de to poengene.

– Nærbø er et av de beste lagene vi møter. De gir seg aldri og er vanskelig å spille ut, sier Rammel.
– Det var en sliteseier. Men vi klarte det til slutt, slår han fast.

Bronsemedaljen ble sikret. Med seier over Drammen er sølvet i boks, i en sesong for ØIF der skader ødela starten på sesongen, og der kampen mot Nærbø endte opp med skader på både Eirik Heia Pedersen og Olaf Richter Hoffstad. Begge er ute på ubestemt tid. Det er ikke godt nytt foran de to siste kampene, og et sluttspill som står for døren.

Jesper Munk i aksjon – han noterte seg for fem mål og leverte en god kamp.

Kristijan Jurisic sto bra bakerst også mot Nærbø, men hadde litt mindre hjelp av forsvaret enn tilfellet har vært i de siste kampene.
– Vi gjør vel kanskje den dårligste kampen vår etter nyttår. Det går tyngre enn det trenger, sier Jurisic.

Han trekker frem at det gjøres feil som ikke har vært vanlige i de siste kampene fra ØIF.
– Kanskje vi er litt for redde for skytterne deres. I tillegg har vi noen bom som gjør at de fortsatt henger med. I andre omgang klarer ikke jeg å ta noe særlig. Det gjør at de henger med i kampen, forklarer ØIF-målvakten, som legger til at han er spent på statistikken fra kampen når den kommer.

At bronsemedaljene nå er sikret, det er noe spillerne ikke har ofret mange tanker.
– Nei, vi har ikke det. Vi har vært i en fin periode, og har gjort det vi kan for å vinne kampene. Luka har vært veldig flink med å formidle at det er en og en kamp som teller, og lagt en god kampplan foran hver kamp, beskriver Kristijan Jurisic.

Sander Løvlie Simonsen.

SLIK VAR KAMPEN:
Også denne gangen var det mye blått på tribunen. Rundt 200 jærbuer hadde funnet veien til Sør Amfi og Arendal for å støtte laget, og for å gi Svermen kamp på tribunen.

For ØIF Arendal var det en ting det handlet om, seier som ville gi de nødvendige poengene laget trengte for å sikre medalje i grunnserien.

Josip Vidovic.

Som seg hør og bør i disse coronatider, og med kampstart 17.00 en lørdag ettermiddag, så var ikke hallen fullsatt i Sør Amfi denne gangen. Men det var ikke tvil om at det var liv blant de fremmøtte.

Kampen startet med at begge lag rotet det til i sine to første angrep, før gjestene åpnet målkontoen med kampens første fulltreffer.

Lagene fulgte hverandre i starten. ØIF lå bak 1-2 etter fem minutter, mens det etter ti minutter var blitt 3-3. I denne perioden hadde også begge lagene pådratt seg hver sin tvilsomme tominutter.

Før kvarteret var gått, hadde ØIF for øvrig blitt tildelt hele tre tominuttere. Det kan man mene mangt om.

Etter et kvarter hadde ØIF ledelsen 8-5 og fått et spillemessig overtak i kampen. Men i håndball snur det fort og bare tre minutter senere var det 8-8. Det var to lag på banen som viste mye vilje, men der ikke alle avslutningene traff som ønsket.

Etter 20 minutter var det blitt 9-8, før André Lindboe satte inn 10-8 på straffe.

ØIF holdt seg et og to mål foran de neste minuttene. Men klarte ikke utnytte mulighetene som kom for å dra ytterligere ifra. I stedet holdt Nærbø stillingen og var i ryggen på ØIF hele tiden.

Rundt fem minutter med pause måtte også Olaf Richter Hoffstad forlate banen med en skade. Han hinket rett av banen og fikk behandling av medisinsk ansvarlig Nicolay Høst med en gang.

Første omgang ble preget av flere tominuttere og Josip Vidovic fikk den fjerde for ØIF etter 28.10. Da ledet ØIF 13-11. Nærbø klarte i knappe inn et mål til før pause. ØIF ledet 14-13 ved halvtid.

Sondre Paulsen

Kjempingen og det jevne spillet fortsatt inn i andre omgang. Det samme gjorde de tvilsomme dommeravgjørelsene. Det ble liten rytme når de to gutta i orange skulle markere seg etter alle kunstens regler.

Martin Lindell tas av Andreas Haugseng.

ØIF lå hele tiden et mål foran de første ti minuttene. Dramaet startet for alvor da Andreas Haugseng gikk stygt inn i en duell med Martin Lindell. Lindell fikk seg en real luftetur. Haugseng ble belønnet med et rødt kort for angrepet på Lindell.

Men samtidig så det ut til å tenne ØIF, for plutselig koblet det medaljejagende hjemmelaget et grep om kampen. Fra 20-19 gikk ØIF opp til 24-20 og hadde fått fire mål å gå på.

Nærbø er et lag som aldri gir seg. Det gjorde de ikke nå heller. Plutselig sto det 24-22 og kampen var helt åpen.

Med ti minutter igjen ledet ØIF 26-24, men så kom en miss i angrep. Nærbø, som spilte sju mot seks i angrep, fikk muligheten til å redusere nok en gang.

Det var så spennende i Sør Amfi. Alle de fremmøtte fikk god valuta for inngangspengene. Med fem minutter igjen sto det 28-27, som ble 29-27 da Martin Lindell dunket inn sin åttende for kampen.

Martin Lindell var i storslag og det virket som om kilevinken han fikk da Haugseng ble utvist, virkelig tente den svenske storskytteren. For da Nærbø misset muligheten til å komme et mål bak, satte Lindell inn sitt niende mål og sørget for 30-27 til ØIF.

Kristian Rammel.

Med tre minutter igjen, ledet ØIF med tre mål og det så lovende ut med tanke på å sikre medaljene i første forsøk.
Med to minutter igjen var publikum reist seg for å applaudere begge lag. ØIF spilte klokt i angrep og holdt ballen i gang. Da passivt-armen kom, kom også time out-kortet fra benken.

Angrepet var mislykket, men Nærbø pådrio seg en brøyt, takket være solid forsvar av Sander Løvlie Simonsen. Og da André Lindboe satte inn 31-28 var det ingen tvil. Jesper Munk fikk også en mulighet til og sørget for 32-28.

Dermed er det minst bronse på ØIF denne sesongen.