SISTE: Ny tung kveld mot Halden for ØIF Arendal – ØIF Arendal

SISTE: Ny tung kveld mot Halden for ØIF Arendal

Det ble en tung kveld for ØIF Arendal borte mot Halden i Rakkestadhallen i kveld. Vertene vant hele 31-21.

Det ble en tung kveld før ØIF Arendal i Halden onsdag kveld. Foto: Odvar Paulsen

I fjor ble det tap 37-25 i Remmenhallen, og hjemme i serieåpningen ble det 26-26. Derfor var det en spillertropp som var på revansjejakt i kveldens bortekamp mot Truls Erik Grøtta & co. Det ble ikke mindre krevende ettersom også Kristijan Jurisic ikke var med til Halden. Fra før var både som kjent Mathias R. Larson og Magnus Søndenå ikke tilgjengelige grunnet skader. Og kampen ble ikke som Ivan Eres hadde håp om på forhånd. Eres håpet et kompakt forsvarsspill med påfølgende kontringsspill og mål skulle bli nøkkelen mot Halden, men slik gikk det ikke. Det ble dessverre en ny og tung kveld for ØIF Arendal i gamle Østfold mot målvakt Nicolai Neupart og Halden.

Krisestart
Det så ikke særlig revansjesugent ut i begynnelsen av kampen. Kampen startet på verst tenkelig vis for alle som er glad i ØIF Arendal. Ivan Eres fikk lite hjelp fra forsvaret og Halden ledet 8-2 (!) etter ni minutter. Tankene gikk tilbake til marerittkampen i Remmenhallen i fjor høst. Lite, eller ingenting fungerte og Svermens mange tilreisende visste ikke helt hva de var vitne til.
Etter en timeout senere ispedd litt kjeft fra Luka Panza og Heine E. Jensen tok det drøye ni minutter før ØIF Arendal var oppe i ryggen på haldenserne. Mens Ivan Eres ikke hadde noen redninger i begynnelsen av kampen, reddet han gang på gang og fremover fikk Mario Matic styr på spillet. Etter 18 minutter sto det 10-8. Deretter gikk begge lagene inn i en periode med tekniske feil på rad og rekke, før vertene fikk hull på byllen og økte ledelsen til 13-8 etter 27 minutters spill. Frederik Børm endte en svak periode angrepsmessig da han satt inn en 13-9 minuttet etter, men Halden hadde blod på tann før hvilen i Rakkestadhallen og gikk til pause med 14-10. Ivan Eres leverte en i sum en god omgang med 39 i redningsprosent. Gledelig var det at Frederik Børm satt inn tre mål før hvilen.

2.omgang
Mens ØIF Arendal hadde en sterk nesten-opphenting etter krisestarten i førsteomgangen, ble det en ny tung, tung start på omgangen etter hvilen. Halden gikk raskt opp i en 17-10-ledelse før Sander L. Simonsen satt inn ØIF Arendals første etter pausen til 17-11. Da fikk Jørg William Fiala Gjermundnes en trøkk i nakken og måtte ut på benken. Hjemmelaget, anført av Truls Erik Grøtta, ledet 19-12 etter 36 minutters spill. Tre raske mål av Olaf R. Hoffstad, Dragos Hantaru og Birk H. Inselseth sørget for 20-15 etter 39 minutter, noe som ga håp om en tilsvarende opphenting som i første omgang. Etter 47 minutters spill sto det 24-20 på tavla. Den siste reduseringen ble satt inn på vakkert vis av Sander L. Simonsen. Da Ivan Eres reddet nok et skudd fra Haldens Mounir Chehri. Nevnte Simonsen fikk sekunder etter en ny sjanse, men skjøt utenfor. Det utnyttet Haldens Jonas Byrresen til 25-20 og videre til 29-20 etter 53 minutters spill.

Halden og banens gigant Nicolai Neupart vant til slutt 31-21. Neupart endte med redningsprosent på sterke 49. Ivan Eres var ØIF Arendals beste spiller. Olaf R. Hoffstad satt inn fem mål for ØIF Arendal og ble mestscorende. Neste onsdag SKAL det snu hjemme mot Kristiansand i kampen om Sørlandet.

Supporterklubben Svermens fantastiske støtte gjennom hele matchen var solid. Tusen takk!

Kampfakta, Rema 1000-ligaen (oppdateres)
Halden vs. ØIF Arendal
31-21 (14-10)
Rakkestadhallen, 14. desember 2022
ØIF Arendals lag: Ivan Eres, Magnus Tveitdal Olsen – Laurits Rannekleiv, Mario Matic 2, Henrik Øygarden, Adrian G. Evensen, Sondre Paulsen, Jørg William Fiala Gjermundnes, Birk H. Inselseth 2, Olaf R. Hoffstad 5, Aksel A. Strupstad 2, Sander L. Simonsen 3, Sebastian L. Simonsen 1, Frederik G. Børm 3 og Dragos Hantaru 3.
Toppscorer Halden: Truls Erik Grøtta, Jørgen Jansrud, Joshua K. Grace (6 mål hver)