SISTE: Dette er Bruun Hansens nye toppjobb – ØIF Arendal

SISTE: Dette er Bruun Hansens nye toppjobb

Bjørn-Gunnar Bruun Hansen gir seg som kjent som daglig leder i ØIF Arendal ved nyttår. På nyåret tiltrer han som kommersiell leder i Norsk Topphåndball.

Bjørn-Gunnar Bruun Hansen gir seg som daglig leder i ØIF Arendal ved nyttår. Etter nyttår tiltrer han som kommersiel sjef i Norsk Topphåndball.

– Å lede det kommersielle arbeidet i Norsk Topphåndball, skape nye inntekter på vegne av alle toppklubbene og arbeide med topphåndballen på et overordnet nivå, er en utfordring jeg ikke kunne takke nei til, sier Bjørn-Gunnar Bruun Hansen til oifarendal.no torsdag.

Kjent torsdag
Norsk Topphåndball er interesseforeningen for klubbene i Rema 1000-ligaen for menn og kvinner. De norske landslagene har vært folkekjære i mange år. Utviklingen i norsk klubbhåndball har de senere årene skutt fart og tatt steg sportslig, kommersielt og administrativt. Klubber som Vipers, Storhamar, Elverum, Kolstad og ØIF Arendal har tatt store steg. Det blir flere om beinet og TV2 sin forsterkede satsing på norsk klubbhåndball styrker klubbhåndballen og produktet ytterligere.
– Som daglig leder i ØIF Arendal har jeg hatt personalansvar og ansvar for nærmere 150 ansatte og frivillige. Det har også vært mitt ansvar å være pådriver for alle driftsområdene i klubben. Etter seks i en utrolig givende – og krevende, rolle, med ansvar for ett driftsområde. Dette blir en helt ny hverdag, men jeg er samtidig glad for at jeg skal fortsette å være en del av topphåndballen. Jeg ser gode kommersielle muligheter for Norsk Topphåndball og de norske toppklubbene. Håndballen nyter ikke samme stilling som fotballen i mediekroner gjennom store tv-avtaler, men norsk topphåndball har et solid omdømme. Vi skal være attraktive samarbeidspartnere for næringslivet, noe som skal komme klubbene til gode. Jeg gleder meg, smiler Bruun Hansen om utfordringen som venter fra januar av.

2,5 år
At forbruket av daglige ledere i toppidrettsklubber ligger langt over normalen i arbeidslivet er ikke en hemmelighet. I norsk topphåndball er gjennomsnittstiden for en daglig leder rundt 2,5 år. Bruun Hansen har 30 års ledererfaring fra flere roller i norsk topphåndball.
– Det sier litt om trykket i rollen som daglig leder. Som kommersiell sjef i Norsk Topphåndball venter mye arbeid, men samtidig blir energien og ansvaret kanalisert innenfor et driftsområde, gjentar han.
Daglig leder i NTH Hein Barthold er godt fornøyd med ansettelsen, ifølge pressemeldingen NTH sendte ut tidligere torsdag.
– Hans kommersielle egenskaper har gitt solide resultater i håndballen. I tillegg har han bred erfaring på drift av toppklubb og vet hva som kreves for å ta større steg.
Bjørn-Gunnar Bruun Hansen skal bidra til å utvikle klubbhåndballen nasjonalt. Her vil han i samarbeid med NTH og toppklubbene få ansvaret for å utvikle nasjonale konsepter, kommersielle flater og aktiviteter og kommersialisere disse, står det i pressemeldingen.Hjemmekontor og Oslo
Bruun Hansen skal lede det kommersielle arbeidet fra hjemmekontoret på Sørlandet og sammen med administrasjonen til Norsk Topphåndball i Oslo. Det blir også utstrakt reisevirksomhet i den nye jobben.
– Mitt nye hjemmekontor blir hele Norge, smiler han.
Bruun Hansen har for øvrig vært en av arkitektene bak den konseptet Final8 – NM-festen i februar i Sparebanken Sør Amfi med semifinaler og finaler for seniorer og juniorfinaler.
– Det blir en av hovedsatsingene i den nye rollen også. Det blir håndballens nye, store festhelg for små og store, sier han.
Frem mot nyttår blir uansett fullt fokus på å ansvarlige organisasjonen han har vært hovedarkitekten bak i enda sterkere grad.
– En leder skal måles på forskjellen mellom når man kom og når går ut døra for siste gang. ØIF Arendal består av dedikerte og ekstremt dyktige mennesker på samtlige driftsområder. Jeg er utrolig stolt av å være daglig leder for dette kollektivet. Klubben er utrolig robust og er ikke lenger avhengig av enkeltpersoner på og utenfor banen. Min rolle de tre neste månedene blir i enda større grad tydeliggjøre ansvaret hvert enkelt driftsområde har. Jeg er litt stolt av hva vi har oppnådd sammen, avslutter Bjørn-Gunnar Bruun Hansen.