Ung danske i særklasse – ØIF Arendal

Ung danske i særklasse

Danske Mathias Larson førte an da ØIF Arendal satte Haslum på plass med 36-27 i Sparebanken Sør Amfi. I første omgang kom ikke dansken på banen før mot slutten av omgangen, men etter sidebytte styrte Larson kampen som han ville.

Larson var hærføreren da ØIF sa takk for følget, og unggutten var i særklasse på banen.
◦ Innsatsen belønnes med 5 poeng på ØIFs egen spillerbørs. Mathias Larson er gjennombruddshissig, tør å bryte avtaler og setter også ofte opp medspillere. Larson ble også kampens toppscorer med 7 mål. 6 av dem scoret han i andre omgang.
Sander Løvlie Simonsen leverte også en solid innsats. Han bommet ikke på et eneste skudd og scoret fem mål. Kun en teknisk feil ble notert. I forsvar sto også Strengereid-gutten meget godt. Sander honoreres med 3 poeng av ØIFs selvutnevnte jury.
2 poeng går til Mario Matic som nylig ble tatt ut på det norske landslaget. Matic viste solid form og var i perioder sentral som fremskutt forsvarer da ØIF la om til 5-1 i andre omgang.
Det siste poenget går til William Fiala Gjermundnes – i sterk konkurranse med keeper Ivan Eres og unge Jakob Falk Lorentsen. Eres sto en solid første omgang, og Lorentsen viste muskler i forsvar. Men Fiala Gjermundnes rangeres foran med flere flotte scoringer – tre i første omgang og to i andre.
I hver kamp gis det 5 poeng til beste ØIF-spiller, 3 poeng til den nestbeste, 2 poeng til nummer tre og 1 poeng til nummer fire.
Juryen består av Svermen-entusiast Ingrid Sunde, ØIF-tilhenger Arild Larsen og tidligere Agderposten-redaktør Oddvar Paulsen.