MEKTIG: DET BLE STILLE I DET RUMENSKE FJØSET! GRATULERER! – ØIF Arendal

MEKTIG: DET BLE STILLE I DET RUMENSKE FJØSET! GRATULERER!

Kommende ØIF Arendal-trener Heine E. Jensen og Nærbø ble lørdag ettermiddag den femte norske klubben gjennom tidende som noengang har vunnet en europacup.

Kommende ØIF Arendal-trener Heine E. Jensen og hans Nærbø vant lørdag EHF European Cup.

– Jeg er veldig, veldig fornøyd og stolt av spillerne. Jeg mener vi gjorde en eksellent jobb. En fantastisk kamp, sa Heine E. Jensen blant annet til Viaplay etter kampen.

Åpnet bra
Nærbø vant som kjent den første finalen mot rumenske Baia Mare sist helg. I flotte rammer i DNB Arena i Stavanger vant jærbuene 29-25 og hadde dermed fire mål å gå på før lørdagens returkamp og finale i Romania. Deltakelsen i årets EHF European Cup er således den første for Nærbø.

Nærbø tok ledelsen 1-0, men etter 10 minutter sto det 3-1 i en heller rotete start på finalen i den rumenske heksegryta. Venstrekant John Thue satt inn 13-10 sekunder før pause og da var ikke optimismen bare preget av jærbuenes egen optimisme. Da ledet Nærbø med syv mål sammenlagt etter en omgang der særlig Vegard Bakken Øien sto en praktomgang.

Frustrerte
Etter hvilen fortsatte Nærbø med å føre kampen mot stadig mer frustrerte verter. Da Nærbø satt inn 23-21 , på ydmykende vis – med en flyver signert Andreas Horst Haugseng, ble det stille på tribunen.
Da Lars Sigve Hamre satt inn 24-22 ti minutter før slutt, sto jubelen i taket. Men allerede i neste forsvar måtte Hamre finne seg en plass på tribunen etter 3×2 minutters utvisninger.

Det hjalp ikke det rumenske vertskapet nevneverdig i det som ble en eneste lang seiersmarsj for Nærbø. Fem minutter før slutt ledet Nærbø 27-24 og dermed sammenlagt foran med syv mål.

Nærbø vant 27-26 og dermed sammenlagt 56-21.
Fetterne Andreas Horst Haugseng (skal spille for Elverum neste sesong) og Tord Haugseng scoret begge 6 mål i lørdagens finale.

Nå kan også jærbuene ta del i den eksklusive klubben med norske klubber som har vunnet en euroacup i håndball. Drammen, Bækkelaget, Larvik og Vipers har alle en eller flere titler i Europa.

Vi gratulerer Nærbø med en mektig og solid triumf. Gratulerer! Vi er imponert!

PS: Heine E. Jensen overtar hovedtrenerjobben i ØIF Arendal denne sommeren.