Scoret elleve, men det holdt likevel ikke – ØIF Arendal

Scoret elleve, men det holdt likevel ikke

Stjernespillerne Mikkel Hansen, Mads Mensah Larsen, Niklas Landin, Henrik Møllgård og Lasse Svan hadde fri. Likevel maktet ikke en spillesugen Sander Sagosen og Norge å slå Danmark i kveld.

Selv om de nevnte, største danske superstjernene har fått fri av Danmarks landslagssjef i helgens Gjensidige Cup, stilte likevel danskene med et solid mannskap mot Norge i Trondheim Spektrum i kveld. Spesielt Emil Jacobsen, målvaktsparet Jannick Green og Kevin Møller, Jacob Holm og Lasse Andersson viste gode takter 70 dager før åpningskampen i EM i Slovakia.
Norge på sin side stilte uten kommende Kolstad-spiller Magnus Abelvik Rød, Gøran Johannessen og Christian O’ Sullivan i oppgjøret.

Dog, Norge og Petter Øverby tok ledelsen 1-0, men lagene skiftet på å lede i Trondheim i den første omgangen. Danmark gikk til pause med 14-13 ledelse, etter å ha ledet 14-10 få minutter før hvilen. Sander Sagosen var tydelig oppildnet av å spille på hjemmebane i hjembyen. Allerede etter 33 minutter spill hadde han satt inn åtte mål på ni skuddforsøk. Sagosen, Kevin Gulliksen, Kent Robin Tønnessen var toneangivende etter hvilen, men Norge maktet likevel ikke å hamle opp med danskene foran et feststemt publikum i Trondheim. Danmark viste at de har en bredde mange toppnasjoner misunner dem og vant til slutt 31-28.

Sagosen ble norsk toppscorer med elleve mål. Flensburg-spiller Emil Jacobsen ble Danmarks toppscorer med syv mål.

Norge spiller mot Nederland lørdag og Frankrike søndag. Begge kampene sendes på TV2 sine plattformer.